Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, για να συζητήσουν τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα της συμπρωτεύουσας, την ώρα που η χώρα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα με την άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown.

Ο κύριος Ζέρβας έκανε λόγο για μια νικηφόρα μάχη που έδωσε η Θεσσαλονίκη ενάντια στον κορονοϊό, σημειώνοντας πως αυτό «δεν ήταν ένα χαμένο διάστημα, ήταν ένα διάστημα δουλειάς, προετοιμασίας». Ο Κυριακός Μητσοτάκης, από την πλευρά του, προσέθεσε πως «σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για τη χώρα καθώς πια μετά από πολλούς μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να μειώσουμε σημαντικά τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών».

«Σε ισχύ μέτρα έως το οριστικό τείχος ανοσίας»

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα όπου τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, οι εμβολιασμοί προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, τα self test μας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός, «αλλά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων - πλην όμως απαραίτητων- μέτρων».

Διευκρίνισε, στο ίδιο πλαίσιο, πως τα μέτρα αυτά θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας, ενώ αναφέρθηκε και στον τουρισμό, υπενθυμίζοντας τις σχετικές συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, αλλά και εκείνες με άλλους Βαλκάνιους ηγέτες, που θα ακολουθήσουν.

«Είναι σημαντικοί μας πελάτες ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα και έχουμε διευκολύνει τις βαλκανικές χώρες ώστε να μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί να υποστούν τη διαδικασία της καραντίνας από τη στιγμή που θα προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA