Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αναρτήσεις του στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνει η η Ελλάδα του 21ου αιώνα να εκλείψουν οι «θλιβερές» αιτίες που καθιέρωσαν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, υπενθυμίζοντας τα «οριζόντια νομοθετικά μέτρα στην εργασία και σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής», αλλά και τις διάφορες πρωτοβουλίες - όπως η διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ - που στοχεύουν στην υπέρβαση των στερεοτύπων.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες

«Στις σύγχρονες Δημοκρατίες δεν έχουν θέση διαχωρισμοί με βάση την καταγωγή, τη θρησκεία ή τoν σεξουαλικό προσανατολισμό. Ούτε ο 21ος αιώνας ανέχεται τη βία, τις διακρίσεις και τη ρητορική μίσους γύρω από την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά και την έκφραση φύλου» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkyriakosmitsotakis%2Fposts%2F10158322365172725&show_text=true&width=500

«Η Πολιτεία μας οφείλει να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε τους έκφανση. Αξιοποιώντας παντού τον πλούτο της διαφορετικότητας. Και η κοινωνία μας να προοδεύει. Ξεπερνώντας μισαλλόδοξες αγκυλώσεις και προάγοντας την ανοχή και τη συνεργασία όλων των πολιτών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA