Μενού
  • Α-
  • Α+

Με υποκοριστικά όπως «λεβέντη μου» και «παλικάρι μου» απευθυνόταν ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ζητώντας κατευθυντήριες γραμμές και τελικές οδηγίες για τη συνάντηση με τους Χούρι της CCC στο Πόρτο Χέλι πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, με στόχο τη συνεργασία για απόκτηση του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel, όπως αποτυπώνεται στα SMS που κατέθεσε ο ίδιος στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Διαβάστε ακόμα: Προανακριτική: Ο Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε SMS από τον Νίκο Παππά

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε συνολικά 10 συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (SMS), οι 4 εκ των οποίων ήταν ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Παππά και στις οποίες έκανε ο ίδιος αναφορά στην εγγυητική επιστολή που έπρεπε να κατατεθεί για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Δείτε τα SMS που φέρεται να αντάλλαξε ο Χρήστος Καλογρίτσας με το Νίκο Παππά, τα οποία και κατέθεσε στην Προανακριτική:

Όλος ο διάλογος

Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον ΤΙΠΟΤΑ) πρέπει να ξέρω κάτι

Ν. Παππάς: Να μιλήσουμε

Χρ. Καλογρίτσας:  Το SMS το προηγπούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωσή του: … από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00… να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!

{ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!}

Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!! ΚΞανά λέω: ΑΝ, δεν τα πούμε.. Τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι

Ν. Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις.

Ν. Παππάς: Κατά τις 6

Χρ. Καλογρίτσας: Περιμένω!

Χρ. Καλογρίτσας: Να περάσω από σένα;

Χρ. Καλογρίτσας: Κατά τις 6, σύντροφε πού; Σε εσένα ή εδώ;

Ν. Παππάς: περίμενε λίγο

Χρ. Καλογρίτσας: ότι πεις και όταν πεις ! Αρκεί να φύγω από σένα στις 7! 

Τι κατέθεσε ο Καλογρίτσας για τα SMS; 

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να έχει περιγράψει τα SMS ως εξής:

Χρήστος Καλογρίτσας: Επειδή αναχωρώ για Πόρτο Χέλι πρέπει να ξέρω κάποια πράγματα. Οι μέρες πέρασαν και εγγυητική δεν έχει υπάρξει. Αν δεν τα πούμε θα είναι τζίφος το Πόρτο Χέλι.

Ν. Παππάς: Ok. Θα μιλήσουμε πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι ήταν παρών και ένας βουλευτής, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του αλλά υποστηρίζοντας ότι δεν ανήκε ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το υλικό που παρουσίασε ο εργολάβος για τη συζήτηση με τον κ. Παππά, προκύπτει ότι ο κ. Καλογρίτσας ζητά βοήθεια γιατί «δεν κατάλαβε πολλά».  Ο κ. Παππάς του λέει «να μιλήσουμε».

«Μπροστινός» ο Παππάς 

Ο επιχειρηματίας με άλλο μήνυμα λέει στον Νίκο Παππά πως πρέπει «να φροντίσει να τον ενημερώσει πριν φύγει για τη συνάντηση». Τον ενημερώνει και για την εγγυητική. Φοβάται για το ότι «δεν θα προλάβουν τις διορίες».  Ο κ. Παππάς του λέει πως πρέπει να μιλήσουν πριν ο κ. Καλογρίτσας φύγει (σ.σ.για τη συνάντηση με Χούρι στο Πόρτο Χέλι). Ο κ. Καλογρίτσας τον ρωτάει που θα βρεθούν.  «Σε εσένα ή εδώ;», ρωτάει και ο Νίκος Παππάς του γράφει: «περίμενε λίγο». 

Παράλληλα, ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι η ομάδα του Νίκου Παππά για το εν λόγω σχέδιο εργαζόταν σε δικά του γραφεία στη Νέα Σμύρνη και πως το Documento δεν ήταν η πρώτη απόπειρα απόκτησης εφημερίδας προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ.  Επέμεινε, δε, πως ο ίδιος ήταν «μπροστινός» και δεν διέθετε ρευστότητα για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

«Η ομάδα Παππά εργαζόταν στα δικά μου γραφεία»

«H ομάδα Παππά εργαζόταν στα δικά μου γραφεία στη Νέα Σμύρνη», φέρεται να αποκάλυψε ο κ. Καλογρίτσας, προσθέτοντας πως: «Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο».

Πιο αναλυτικά φέρεται να είπε πως: «Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι κι άλλα μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητες του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη Νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA