Μενού
  • Α-
  • Α+

Με εξίσου βαρείς χαρακτηρισμούς και «δηλητηριώδη βέλη» αντεπιτέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, στον ΣΥΡΙΖΑ και την απαίτησή του να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, κατηγορώντας την ότι με την ομιλία του στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια δικαιολόγησε την ενδοοικογενειακή βία.

Διαβάστε ακόμη: Συνεπιμέλεια: Δημόσια συγγνώμη ή διαγραφή του Γιάννη Λοβέρδου από τη ΝΔ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κανιβαλισμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα συριζοτρολ έχει και τα όρια του. Έλεος πια», σχολιάζει ο κ. Λοβέρδος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, καταλογίζοντας στην Αξιωματική Αντιπολίτευση «σταλινικές λογικές».

https://twitter.com/YiannisLoverdos/status/1395383193738649603?ref_src=twsrc^tfw

Η ανάρτηση του Γιάννη Λοβέρδου στο facebook: 

«Για μια ακόμη φορά τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενο την ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απομόνωσαν μια φράση μου από την ομιλία μου χθες στη Βουλή για να ισχυριστούν δήθεν ότι αποδέχομαι την βία κατά των γυναικών. Πόσο ανόητοι είναι πια. Αυτό που είπα χθες,και στο οποίο επιμένω είναι ότι η επιμέλεια των τέκνων δεν μπορεί να προσδιορίζεται με κυβερνητική απόφαση η με νομοθετική ρύθμιση αόριστα χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαίτερες ανά περίπτωση συνθήκες. Αλλά μόνον με απόφαση του φυσικού δικαστή ο οποίος  γνωρίζει και τα δεδομένα στην κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Δεν είναι δυνατόν να αφαιρείται με νόμο απ’ όσους γονείς έχει βγει εις βάρος τους  το διαζύγιο η δυνατότητα να βλέπουν τα παιδιά τους αυτή. Αλλά ούτε να επιβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις υποχρεωτικά η συνεπιμέλεια. Αυτό δεν θα το κρίνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή με ένα νόμο. Θα το κρίνει ξεχωριστά ανά περίπτωση ο φυσικός δικαστής όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Από κει και πέρα, το να επιχειρείται να αποδοθεί σε μένα η κατηγορία ότι αποδέχομαι την ενδοοικογενειακή βία, είναι τουλάχιστον γελοίο κι άθλιο. Έχω κατ’ επανάληψη γράψει κατά της βίας, και μάλιστα μέσα στην οικογένεια. Αλλά είναι τόσο μεγάλη η ένδεια των επιχειρημάτων των συριζαίων, που με παρωχημένες σταλινικές λογικές προσπαθούν να ασκήσουν αντιπολίτευση. Ντροπή τους!»

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjloverdos%2Fposts%2F4265270726857477&show_text=true&width=500

«Περίμενα τα κοινωνικά κι ανθρώπινα αντανακλαστικά - όχι τα δημοκρατικά και κομματικά -  του υπουργού και της ηγεσίας της ΝΔ να αντιδράσουν. Να τον φέρουν εδώ να ζητήσει συγγνώμη, να τον καταδικάσουν ή να τον διαγράψουν. Πλέον το θέμα είναι στην ηγεσία της ΝΔ . Ή θα φέρει εδώ τον κ. Λοβέρδο να ανακαλέσει αυτή την επαίσχυντη, φριχτή δήλωσή του, ζητώντας συγγνώμη από τα παιδιά και την ελληνική κοινωνία ή η ΝΔ θα πρέπει να τον διαγράψει. Διαφορετικά εμείς καθιστούμε σαφές πως αν δεν ανακαλέσει ο ίδιος και δεν ζητήσει συγγνώμη και Η ΝΔ δεν τον διαγράψει θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Γιατί δεν μπορεί Η βουλή και η κοινωνία να ανεχτεί μία τέτοια αντίληψη και νοοτροπία», σημείωσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης και χαρακτήρισε τη δήλωση του γαλάζιου βουλευτή «επαίσχυντη και φριχτή». 

Η επίμαχη αναφορά

Η επίμαχη αναφορά του Γιάννη Λοβέρδου στο πλαίσιο της χθεσινής του ομιλίας, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής έχει ως εξής: «Αυτήν τη στιγμή το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί, κατά τη γνώμη μου, και αυτή υποθέτω είναι και πρόθεση του κ. Τσιάρα στο να προστατέψει το παιδί και όχι τους γονείς. Το παιδί είναι προτεραιότητά μας γιατί το παιδί έχει ανάγκη και τους δυο του γονείς, αγαπητές φίλες και φίλοι. Έχει ανάγκη και τους δυο γονείς.  Και ξέρετε μπορεί ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα μια γυναίκα, την οποία ο άντρας της την απατούσε, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άντρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δυο γονείς του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA