Μενού
  • Α-
  • Α+

«Περίεργα πράγματα» χαρακτήρισε δηκτικά η Μαριέττα Γιαννάκου το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δεν είδε τις γυναικείες οργανώσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το νομοσχέδιο που αφορά στη συνεπιμέλεια, ενώ εκτίμησε ότι ορισμένες προβλέψεις αυτού θα οδηγήσουν σε «σχιζοφρενικές καταστάσεις».Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Γιαννάκου, όπως και η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, καταψήφισαν στην ονομαστική ψηφοφορία τα άρθρα άρθρα 7 και 13  για την από κοινού και εξίσου γονική μέριμνα και το μαχητό τεκμήριο του 1/3 του χρόνου.

«Είναι περίεργο το ότι ο υπουργός κάλεσε διάφορες οργανώσεις όπως οι ενεργοί μπαμπαδες και αρνήθηκε να δει τις γυναικείες οργαώσεις, αυτά είναι περίεργα» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. «Θα πρέπει να ρωτά ο ένας τον άλλον για πράγματα της καθημερινότητας, αν έκανε ποδήλατο, τι έφαγε, τι πουλόβερ φοράει, θα παμε σε σχιζοφρενικές καταστάσεις» είπε η κυρία Γιαννάκου. 

Διαβάστε ακόμη: Συνεπιμέλεια: Με 156 «ναι» υπερψηφίστηκαν τα άρθρα 7 και 13 - Καταψήφισαν Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική αλλά απείχε

Αίσθησε προκάλεσε χθες Πέμπτη και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που παρότι προκάλεσε την ονομαστική ψηφοφορία, οι βουλευτές του απείχαν από αυτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση επιστολικών ψήφων αντί της φυσικής παρουσίας, καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως χειραγώγηση της ελεύθερης ψήφου. Μοναδικός σκοπός αυτής της ονομαστικής ήταν να καταδείξει τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, οι οποίες όμως ήταν ήδη δημόσια και απολύτως ξεκάθαρα διατυπωμένες. Εντέλει μάλλον λειτούργησε ως «σωσίβιο» για το ΚΙΝΑΛ.  

Τσιάρας: Μοναδικός μας γνώμονας το συμφέρον του παιδιού

Τη διαβεβαίωση ότι μοναδικός γνώμονας του νομοσχεδίου είναι το συμφέρον του παιδιού και συγκεκριμένα η διαμόρφωση μίας νέας φιλοσοφίας, όπου οι γονείς που χωρίζουν θα βρίσκουν μία λύση μεταξύ τους ή με διαμεσολάβηση χωρίς προσφυγές στα δικαστήρια, που πληγώνουν το παιδί, παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κλείνονταςχθες Πέμπτη τη διήμερη συνεδρίαση.Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά τη μομφή περί συγγραφής του νομοσχεδίου από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και αντιμετώπισης του παιδιού ως «βαλίτσα ή  οικόπεδο» που είχε εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπραςκαταλογίζοντας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προσχηματικές αιτιάσεις, λαϊκισμό και μικροκομματική λογική.

«Εργαλειοποιούνται τα παιδιά σε αυτή τη διένεξη μετά το χωρισμό; Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όμως δεν ήταν μια ιστορική ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να συνδιαμορφώσουμε ένα νομοσχέδιο, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας στην κοινωνία κι όχι διχασμού; Δυστυχώς τη χάσαμε αυτή την ιστορική ευκαιρία. Ο χρόνος θα δείξει ποιος στάθηκε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας», σημείωσε ο κ. Τσιάρας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ παρείχε ξανά ρητές διαβεβαιώσεις ότι το νομοσχέδιο κλείνει οριστικά οποιοδήποτε παράθυρο αξιοποίησής του από γονείς που ασκούν ενδοοικογενειακή βία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA