Μενού
  • Α-
  • Α+

Την υποστήριξη του στο νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή αλλά και την προτροπή του να «πρωτοπορήσουμε» αποποινικοποιώντας την χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Συμμετέχω από το 2010 στην επιτροπή για τα ναρκωτικά του ΟΗΕ! Σκοπός της είναι να φέρει επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με ανθρωπιά», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Eίμαι εδώ και δεκαετίες υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης! Ας πρωτοπορήσουμε! Να σπάσουμε τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και να ελέγξουμε παραγωγή και διάθεσή της ως πολιτεία».

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε σε εκείνους που όπως είπε φοβούνται πως η νομιμοποίηση θα οδηγήσει σε χρήση των λεγόμενων σκληρών ναρκωτικών, λέγοντας: «Πλανώνται πλάνην οικτρά! Το αντίθετο ισχύει!».

Πάντως δεν έκρυψε και την πικρία του για το γεγονός ότι ο ίδιος όταν ήταν στην κυβέρνηση δεν είχε την διακομματική στήριξη που υπάρχει σήμερα στο κοινοβούλιο. «Το νομοσχέδιο έρχεται να θεραπεύσει τον παραλογισμό! Χαιρετίζω την διακομματική τόλμη σήμερα υπουργέ! Μακάρι να χα τιμηθεί και γω με την τόλμη αυτή την εποχή της κρίσης», είπε.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη 

Τις αναφορές του κ. Παπανδρέου δεν άφησε ασχολίαστες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θυμήθηκε τη στάση του ΠΑΣΟΚ το 2008, όταν έφτασε ένα βήμα πριν την συμφωνία για την ύπαρξη ιδιωτικών πανεπιστημίων στην χώρα.

«Το νομοσχέδιο είναι τολμηρό γιατί έχει ευαισθησίες και διχάζει και για την παράταξή μας ακόμα περισσότερο! Το ότι σήμερα μπορούμε να κάνουμε λογική συζήτηση είναι δείγμα προόδου της πολιτικής μας συμπεριφοράς και πολιτισμού!», είπε και πρόσθεσε: «Ήμουν βουλευτής το 08 και είχατε φτάσει ένα βήμα πριν να υποστηρίξετε αναθεώρηση! Για μια ψηφοφορία, δεν ιδρύθηκαν τα ιδιωτικά στην Ελλάδα και την ίδια χρονιά θεσμοθετήθηκαν στην Κύπρο! Τώρα βλέπετε κοσμογονία στη Κύπρο πολλοί αριστεροί στην Ελλάδα είναι καθηγητές στα εκεί πανεπιστήμια, γιατί σε μια κρίσιμη στιγμή τότε, δεν συνεννοηθήκαμε σε κάτι αυτονόητο! Σήμερα είμαστε παράδειγμα προς μίμηση, μπορούμε να συνεννοηθούμε ευτυχώς σε κάτι που πια στον υπόλοιπο κόσμο είναι αυτονόητο!».

«Δεν είναι αυτό το θέμα του νομοσχεδίου αλλά το θέτω!», απάντησε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε: «Δεν είμαι λάτρης των ιδιωτικών αν όμως δεν την ρυθμίσουμε την κατάσταση υπονομεύουμε τη διαδικασία στη χώρα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA