Μενού
  • Α-
  • Α+

Και στη Βουλή επανέρχεται σταδιακά η κανονικότητα όσο η εμβολιαστική κάλυψη της εθνικής αντιπροσωπείας αυξάνεται, οδηγώντας παράλληλα σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, που ενίοτε προκαλούν και προστριβές. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί ήδη με την πρώτη δόση τα 2/3 των βουλευτών, δηλαδή 200 από τους 300, ενώ οι 150 εξ αυτών έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.  

Το τείχος ανοσίας στη Βουλή θα έχει ενισχυθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, καθώς εκτιμάται πως έως τότε θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο των βουλευτών, εφόσον το επιθυμούν.

Κατόπιν αυτών των δεδομένων, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αποφάσισε σήμερα Πέμπτη (27/5) να προχωρήσει σε χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών που εφαρμόζονται στη λειτουργία της Ολομέλειας και των Επιτροπών.

Με 120 βουλευτές στην Ολομέλεια έναντι 50 σήμερα

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα μπορούν να έχουν ταυτόχρονη φυσική παρουσία έως 120 βουλευτές έναντι του ανώτατου αριθμού των 50 που ισχύει σήμερα, ενώ ανάλογη αύξηση θα υπάρξει και για τις λειτουργίες των Επιτροπών βάσει και των τετραγωνικών των αιθουσών.

Για το θέμα είχε προϊδεάσει από χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι κατ’ ουσίαν η αίθουσα της Ολομέλειας ακολουθεί τα πρότυπα της ΚΥΑ για τα Συνεδριακά Κέντρα, με κατάτι αύξηση των προβλεπόμενων προς τα πάνω λόγω του μεγάλου ύψους της αίθουσας.  

Διατηρείται μέχρι νεωτέρας η επιστολική ψήφος

Προς ώρας πάντως και μέχρι νεωτέρας, διατηρείται σε ισχύ η συμμετοχή μεγάλου αριθμού βουλευτών στις ονομαστικές ψηφοφορίες με επιστολική ψήφο και όχι με φυσική παρουσία, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ωστόσο, διαβεβαίωνε πως δρομολογείται λύση και γι’ αυτό το ζήτημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως να επανέλθει η μέθοδος της ψήφισης ανά ομάδες των 50 ή 60 βουλευτών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA