Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρουσιάζοντας διαφορετική εκδοχή ορισμένων πτυχών της σημερινής κατάθεσης του Δήμου Βερύκιου στην Προανακριτική Επιτροπή και εστιάζοντας στη φερόμενη φράση του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά ότι «τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου», ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην αντεπίθεση.

Διαβάστε ακόμα: Βερύκιος στην Προανακριτική: «Ούτε στη μαφία αυτά» έλεγε ο Κοντομηνάς μετά το ραντεβού με τον Καλογρίτσα

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για οριστική αποδόμηση του αφηγήματος της ΝΔ, και κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι αλλοίωσε το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Βερύκιου, επιχειρεί να πείσει ότι καταρρίπτεται οποιαδήποτε σκιά περί μεθοδεύσεων του Νίκου Παππά

ΣΥΡΙΖΑ: Οριστική αποδόμηση του αφηγήματος της ΝΔ

«Το θέατρο της Προανακριτικής από φαρσοκωμωδία μετατρέπεται σε κλαυσίγελο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», σχολιάζουν οι εν λόγω πηγές, υποστηρίζοντας πως ο Δήμος Βερύκιος ισχυρίστηκε ότι το ραντεβού με τον κ. Κοντομηνά το έκλεισε ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας και όχι ο Νίκος Παππάς ή άλλο κορυφαίο στέλεχος της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής:

«Μετά το στραπάτσο της Ν.Δ. από την κατάθεση Καλογρίτσα, σήμερα ακολούθησε ο κόλαφος της κατάθεσης Βερύκιου, ο οποίος αποδόμησε οριστικά το αφήγημα της Ν.Δ.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: «Δεν ήμουν στο ραντεβού Κοντομηνά - Καλογρίτσα. Ο ίδιος ο Καλογρίτσας πήρε τηλέφωνο τον Κοντομηνά για να κλείσουν το ραντεβού. Ο Κοντομηνάς μού είπε ότι ο Καλογρίτσας δεν ενδιαφερόταν για τη διοίκηση του καναλιού, παρά μόνο για πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. Έκανε εντύπωση στον Κοντομηνά ότι ο Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση».

Για να συνεχίσει: «Μου είπε ο Κοντομηνάς “πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μία στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία”».

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν ο Κοντομηνάς ενημέρωσε κάποιον στην τότε κυβέρνηση (σ.σ.: μετά τη συνάντησή τους), αλλά εμένα  μου είπε κατά λέξη: “Τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου”».

Ενδεικτικό του φιάσκου με την Προανακριτική, που έστησε η Ν.Δ., είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να κλείσει άρον άρον την υπόθεση, παραιτούμενη από τη διαδικασία να καλέσει άλλους μάρτυρες. 

Σε ό,τι αφορά την αλλοίωση των πρακτικών για δεύτερη φορά, είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Κελέτσης βρήκε αμέριστη συμπαράσταση από τον κ. Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όταν η Θ. Τζάκρη εγκάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής για την συστηματική παραποίηση, την οποία και ο ίδιος έχει παραδεχθεί.

Το θέατρο της Προανακριτικής από φαρσοκωμωδία μετατρέπεται σε κλαυσίγελο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υ.Γ. Η Ν.Δ. εκτός από το να αλλοιώνει συστηματικά τα πρακτικά, αλλοιώνει και τη σημερινή κατάθεση του μάρτυρα, διακινώντας διαλόγους σε τηλεοπτικές εκπομπές προ πενταετίας, αποκρύπτοντας σκοπίμως τις σημερινές απαντήσεις του Δήμου Βερύκιου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA