Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρότατη επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για «θράσος» - «δειλία» και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με μία αιφνιδιαστική παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων  συνοδευόμενος σχεδόν από το σύνολο των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Διαβάστε ακόμη: ΝΔ σε Τσίπρα: Λάθος η συζήτηση για ελάχιστη βάση εισαγωγής εν μέσω Πανελληνίων

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αυτή την κίνηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν προγραμματίστηκε για 3η φορά η συζήτηση της δικής του επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό, για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. ενώ άδραξε την ευκαιρία να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με όσα είπε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 στη χθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.  

«Δειλία» Μητσοτάκη απέναντι σε 100.000 μαθητές που αφήνει εκτός ΑΕΙ 

«Το ότι δεν υπάρχει εδώ αντίλογος δεν ευθύνομαι εγώ. Είναι η τρίτη φορά που καταθέτω στην ώρα του πρωθυπουργού επίκαιρη ερώτηση. Δεν αφορά τους βουλευτές ή παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Αφορά 100.000 ελληνικές οικογένειες και μαθητές λυκείου που φέτος περνούν τον Γολγοθά των εξετάσεων μέσα στην πανδημική κρίση. Με το άγχος και το στρες και την αδυναμία να κάνουν δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτούς τους 100.000 μαθητές ο πρωθυπουργός τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας σε μία αίθουσα που ήταν παρόντες μόνον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «πάρτε πίσω αυτή την αθλιότητα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια». 

Επιμένοντας στα πυρά του κατά του Πρωθυπουργού για απαξίωση της Βουλής, συνέχισε λέγοντας: «Και αν την πρώτη Παρασκευή είχε να πάει τριήμερο στην Τήνο, τη 2η και 3η Παρασκευή δεν είχε δικαιολογίες. Η μόνη εξήγηση είναι ότι δεν θέλει να κοιτάξει στα μάτια τους μαθητές αυτούς, γιατί είναι πρωτοφανές να αλλάζει εντός της χρονιάς το σύστημα εισαγωγής. Έρχεται μέσα στην χρονιά την δύσκολη και μειώνει κατά 1/3 τους εισακτέους. Αυτό εγώ το χαρακτηρίζω πολιτική δειλία». 

«Ο Μωυσής έγινε Ηρώδης» 

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., υποστήριξε πως «ο Μωυσής έγινε Ηρώδης  και επιδεικνύει μένος κατά της νέας γενιάς». Επανέλαβε, δε, την κατηγορία ότι όσα πράττει η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,  δεν γίνονται τυχαία, αλλά με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων και των κολλεγίων, καταλογίζοντας παράλληλα στον Πρωθυπουργό  ταξικό μίσος. 

«Θράσος Μητσοτάκη να μιλάει ως κομματάρχης της Δεξιάς σε καφενείο»

Δηλητηριώδης και εκτεταμένη ήταν η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Πρωθυπουργό, για όσα ανέφερε στη χθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο, σχετικά με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, «Ήταν θράσος μπροστά σε όλους τους Ευρωπαίους να μιλήσει ως κομματάρχης της Δεξιάς σε επαρχιακό καφενείο, με λόγο διχαστικό, ανιστόρητο,  εμπρηστικό. Με λόγο που εξίσωνε την Αριστερά με τον φασισμό. Πού τα έχει δει αυτά γραμμένα; Να εξισώσει τους αγώνες μιας παράταξης με μίσος και διχασμό. Είχε το θράσος να μιλήσει για σκοτεινό διάλλειμα την περίοδο 2015 και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που διέσωσε την χώρα από τη χρεοκοπία, που η παράταξή σας μας οδήγησε. Είναι σκοτεινό διάλλειμα η έξοδος από τα μνημόνια, η μείωση της ανεργίας, τα τρίμηνα ανάπτυξης, τα 37 δις ευρώ που βρήκε στα δημόσια ταμεία; Το μαξιλάρι πάνω στο οποίο κοιμάται ήσυχος; Είναι σκοτεινό διάλλειμα όλα αυτά; Είναι θράσος και δειλία. Θράσος η χθεσινή ομιλία και δειλία η απουσία του σήμερα», σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τον «λαϊκισμό» για τον οποίο κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός. «Οι “ βάστα Σόιμπλε”  έγιναν προοδευτικοί και οι υπόλοιποι φασιστές. Άλλη φορά ο κ. Μητσοτάκης όταν θα μιλά για λαϊκισμό και δημαγωγία να κοιτά τον καθρέφτη. Είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη  στη σύγχρονη ιστορία του τόπου», είπε.

Κακλαμάνης: 7 επίκαιρες σε 2 χρόνια - 10 σε 4,5 χρόνια

«Νιώθω άβολα διότι είναι σαν να προεδρεύω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε μετά το τέλος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, αποφεύγοντας εκ του θεσμικού ρόλου του Αντιπροέδρου της Βουλής την αντιπαράθεση και αρκούμενος να αποδομήσει δια στατιστικών στοιχείων την κριτική του κ. Τσίπρα για απαξίωση του Κοινοβουλίου από τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη στο διάστημα περίπου 2 ετών διακυβέρνησης της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απαντήσει σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις εκ των οποίων 3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25, ενώ όπως είπε κατά τη διακυβέρνηση 4,5 ετών του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός είχε απαντήσει συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις.

Λ. Οικονόμου: Τη Δευτέρα η προκήρυξη για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους που δεν μπορεί να εφαρμόσει για να χαϊδέψει το ακροατήριο της. 

Το δημοσίευμα διέψευσε κατηγορηματικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, δηλώνοντας πως η προκήρυξη για την πρόσληψη των αστυνομικών θα δημοσιευθεί κανονικά τη Δευτέρα και διαβεβαιώνοντας πως όλες οι διαδικασίες τρέχουν κανονικά βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA