Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της εισηγητικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο. «Σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων», σημείωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση, έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναστολή της εφαρμογής του μέτρου.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Πιο ασφαλές καλοκαίρι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Aναφερόμενος στη δημοσίευση της προκήρυξης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει».

Κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης η προστασία των ΑΕΙ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη σημείωσε, παράλληλα, πως η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας των Ομάδων αυτών, «σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης», ενώ τόνισε πως θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA