Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαφέστατες αποστάσεις από τις προσβλητικές δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ, Αφροδίτης Λατινοπούλου περί απέχθειάς της για τις γυναίκες που επιλέγουν να αφήσουν αξύριστα τα πόδια ή τις μασχάλες τους αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και οι οποίες πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων στα social media, πήρε η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για ζητήματα Ισότητας των Φύλων, αποδοκιμάζοντας συμπεριφορές που προωθούν τον σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις.

Διαβάστε ακόμη: Αφροδίτη Λατινοπούλου: Το βίντεο για τις «αντιαισθητικές» γυναίκες και η οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σαφείς αποστάσεις της Μαρίας Συρεγγέλα

«Οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ», τόνισε η Μαρία Συρεγγέλα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κληθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις δηλώσεις της κ. Λατινοπούλου, ενώ η ίδια παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας ισότητας, σημειώνοντας ότι το θέμα έχει απαντηθεί ήδη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής, Άννα Καραμανλή, αναφέροντας πως: «Δεν εκφράζουν τη ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο πως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές».

Το ζήτημα έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, καλώντας την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ να απομονώσουν τις απόψεις της κ. Λατινοπούλου.

Τι είχε πει η Α. Λατινοπούλου

Υπενθυμίζεται ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναφερόμενη σε άλλες γυναίκες είχε σχολιάσει πως: «Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους. Δεν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι. Εγώ γιατί να το βλέπω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι άσχημο». Είχε υποστηρίζει, δε, πως βλέποντας τέτοιες φωτογραφίες στα social media ως γυναίκα νιώθει άβολα και ντρέπεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA