Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμό για τις προωθούμενες ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου, διατύπωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου στη Βουλή, ζητώντας την προσθήκη επιπλέον εγγυήσεων, που θα διασφαλίζουν την εργασιακή ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων έναντι πιθανών κακόβουλων προθέσεων εργοδοτών.

Διαβάστε ακόμη: Εργασιακό νομοσχέδιο: Τι είναι και πώς λειτουργούν υπερωρίες και διευθέτηση του χρόνου εργασίας

«Η ελαστικοποίηση των ωρών εργασίας δεν δημιουργεί νέες επενδύσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων η «γαλάζια» βουλευτής, υποστηρίζοντας πως «ποτέ οι επιχειρηματίες δεν έθεσαν ως προτεραιότητα το εργασιακό σύστημα».

Ειδικά αναφορικά με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που βρίσκεται στον πυρήνα της σφοδρής κριτικής της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, η κ. Ευθυμίου, επισήμανε πως: «δεν υπάρχει σχέση ισοτιμίας αλλά εξάρτησης. Άρα πρέπει να βάλουμε εχέγγυα για τους εργαζόμενους σε τυχόν κακόβουλες προθέσεις των εργοδοτών».

Επιπλέον, η ίδια υπογράμμισε ότι δεν πρέπει οι ατομικές συμβάσεις να υπερκεράσουν τις συλλογικές ενώ σχετικά με το θεμελιώδες δικαίωμα της επαναπρόσληψης, τόνισε πως: «πρέπει να προσέξουμε πραγματικά μην καταστρατηγηθεί το δικαίωμα στο όνομα μιας πρόσθετης αποζημίωσης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA