Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Σε σύγκρουση του χθες με το αύριο αναγάγει η κυβερνητική πλειοψηφία την αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο που διεξάγεται στη Βουλή, η οποία σκιαγραφείται και με τη μορφή του υπουργού Εργασίας κατά την αντιπολίτευση και δη της αξιωματικής: «Εμείς προχωρούμε με το σχέδιό μας στο δρόμο της Ευρώπης κι εσείς μπορείτε να πάρετε τις γαλέρες που αναφέρετε και να ταξιδέψετε ολοταχώς στο Μεσαίωνα».

Χατζηδάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Επιδίδεστε σε δολοφονία χαρακτήρα

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε σήμερα, Τρίτη (15/6) προσλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ακραίας πόλωσης. Ενδεικτικές ήταν οι αναφορές του Κωστή Χατζηδάκη σε προσωπικό τόνο, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για «δολοφονία χαρακτήρα» με διαρκή απαξιωτικά κοσμητικά επίθετα ωσάν ο ίδιος να μην έχει οικογένεια, δηλώνοντας υπερήφανος για την πολιτική του διαδρομή και τις πολιτικές του και τονίζοντας σε υψηλούς τόνους πως: «τα κοσμητικά επίθετα μένουν για σας και για μένα τα έργα».

Ο ίδιος άλλωστε υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα κριθεί για τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό πεδίο και ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα λέει σήμερα εναντίον του.

Αντεπίθεση με ονομαστική ψηφοφορία για όλο το νομοσχέδιο

«Από εδώ και πέρα θα κριθούμε στην πράξη. Και εσείς και εγώ. Εσείς για όσα λέτε για το νομοσχέδιο και εμείς από τις διατάξεις από την ψηφιακή κάρτα, τις γονικές άδειες, τους πατεράδες που παίρνουν άδεια 14 ημερών. Θα κριθούμε από τους εργατοτεχνίτες που εξισώνονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και από τους ταχυμεταφορείς που αποκτούν εργασιακά δικαιώματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Ανακοίνωσε, δε, επισήμως την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει αύριο σε ονομαστική ψηφοφορία το σύνολο των άρθρων του νομοσχεδίου, προκειμένου να φέρει την αντιπολίτευση σε δυσχερή θέση απέναντι στις αναμφισβήτητα θετικές ρυθμίσεις του νομοσχέδιου και «να αναμετρηθούμε» όπως είπε στα πυρά περί «οδοστρωτήρα», αλλά και να αναδειχτεί αν κάποιοι θα κινηθούν βάσει της κομματικής τους εμπάθειας.

Διευθέτηση χρόνου εργασίας - Ο Τσίπρας ξέχασε την Παπαστράτος

Ο κ. Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε για άλλη μία φορά του νομοσχέδιου αποκρούοντας την εικόνα της απομονωμένης κυβέρνησης στην κοινωνία, που καλλιεργεί η αντιπολίτευση και αντεπιτιθέμενος με βολές ότι η ρητορική αυτή δεν βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία.  

Εστιάζοντας στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που κατακεραυνώνεται ως όχημα κατάργησης του 8ώρου, ο υπουργός Εργασίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους για υποκρισία και όψιμο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους ενώ πραγματικό γνώμονα της κριτικής τους έχει το «κομματικό σας  μαγαζί» , αφού όπως τόνισε οι ρυθμίσεις βασίζονται στην ευρωπαϊκή οδηγία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Εισάγουμε ευέλικτες ρυθμίσεις ωραρίου στην βάση της ευρωπαϊκής οδηγίας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Διευρύνουμε αυτό που εσείς ψηφίσατε αν και σήμερα το κάνετε μείζον πολιτικό ζήτημα μιλώντας για απλήρωτα δεκάωρα και υπερωρίες που θα πληρώνονται με ρεπό. Είναι έτσι; Ο κ Τσίπρας δεν γνώριζε το καλοκαίρι του 2017 όταν πήγε στον Παπαστράτο ότι έχει σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας.  Αυτό το τρισκατάρατο. Τότε ως πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους έλεγε “ έχετε την τύχη να εργάζεστε σε υγιή επιχείρηση που φροντίζει τις εργασιακές σχέσεις”. Δηλαδή την διευθέτηση. Θα περιμένω ένα συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα αύριο πριν κάνει τον εισαγγελέα. Εκεί δεν υπήρχαν απλήρωτα 10ωρα ή υπερωρίες με ρεπό;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θέλετε συνδικαλιστές ως «ιερή αγελάδα» απέναντι στο νόμο   

Ο υπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε εκ νέου και των διατάξεων για τους συνδικαλιστές, η προστασία των οποίων εξισώνεται με εκείνη των εγκύων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να πάρει πίσω ούτε τη ρύθμιση για την επαναπροκήρυξη απεργίας που κηρύχθηκε παράνομη, ούτε το 1/3 ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας στην κοινή ωφέλεια, ούτε και την αστική ευθύνη για άσκηση βίας σε απεργία.

«Να προστατεύεται το δικαίωμα της απεργίας αλλά και το δικαίωμα του μαθητή να πάει στο πανεπιστήμιο, του εργαζόμενου στην δουλειά του αρρώστου να πάει στο φαρμακείο», τόνισε και πρόσθεσε: «Κάθε Έλληνας που κάνει παράνομες πράξεις συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών που αίρεται και ορθά η ασυλία τους είναι υπόλογος. Ο συνδικαλιστής είναι “ιερή αγελάδα”;». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA