Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας για το εργασιακό νομοσχέδιο, καταγγέλλοντάς το ως «αντεργατικό σκουπίδι» για ολική επιστροφή στο 1900 και διατυπώνοντας την άποψη πως ακόμα κι αν γίνει νόμος δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ στη συνείδηση των εργαζομένων, αφού όπως είπε νομιμοποιεί την εργασιακή «ζούγκλα» και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σκλάβους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιστράτευσε «θράσος, ψέματα και συκοφαντίες" για να νομιμοποιήσει το «τερατούργημα» με το οποίο καταργείται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη ημερήσια εργασία χωρίς πληρωμή και ποινικοποιείται ο συνδικαλισμός ώστε να καταργηθεί το δικαίωμα στην απεργία.  

Γελάνε και οι πέτρες ότι είναι φιλεργατικό το νομοσχέδιο

«Εκτός από το χρόνο εργασίας επιχειρείτε να στήσετε στο απόσπασμα και τη συνδικαλιστική δράση και το εργασιακό δικαίωμα. Φοβάστε όλους αυτούς που αν το αποφασίσουν θα σας πάρουν αμπάριζα. Προσπαθείτε να βαφτίσετε το μαύρο – άσπρο για να πείσετε ότι το νομοσχέδιό σας είναι φιλεργατικό. Γελάνε και οι πέτρες», σχολίασε δηκτικά ο κ. Κουτσούμπας, ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο και το Κίνημα Αλλαγής και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι έκανε τη «βρώμικη δουλειά» και έστρωσε το δρόμο για το σημερινό τελειωτικό χτύπημα.

Επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η μητέρα των μαχών για τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του παραλίγο να τελειώσει πριν καν αρχίσει», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ βάζοντας στο στόχαστρο της σφοδρής κριτικής του τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εστιάζοντας στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας έβαλλε εναντίον αμφότερων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «αφού κάνατε τη βρώμικη δουλειά (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) και στρώσατε το έδαφος για τη διευθέτηση τώρα παριστάνετε ότι διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας για τη διευθέτηση της ΝΔ. Λες και υπάρχει καλή και κακή διευθέτηση. Η ΝΔ βέβαια καθιερώνει τη 10ωρη δουλειά, που θα επιβάλλεται πλέον από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό κ. Χατζηδάκη δεν είναι η κατοχύρωση του 8ώρου αλλά η πλήρης κατάργησή του».

Το νομοσχέδιο δημιουργεί σκλάβους του 21ου αιώνα

«Το νομοσχέδιο λέει ο κ. Χατζηδάκης είναι της σύγχρονης εποχής. Τότε γιατί γυρνούν έναν αιώνα πίσω οι όροι δουλειάς μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα;

Γυρνάμε σε συνθήκες δουλειάς του Μεσαίωνα. Γι’ αυτό το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά όπως και τόσοι άδικοι νόμοι πριν από αυτόν», ανέφερε αιχμηρά ο κ. Κουτσούμπας.

Βγάζετε το απεργιακό δικαίωμα στην παρανομία

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιχείρησε επίσης να αποδομήσει την κυβερνητική ρητορική αναφορικά με τη συνδικαλιστική δράση, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι επιτίθεται στο δικαίωμα της απεργίας ανάγοντας τη μάχη των συνδικάτων σε «εγκληματική ενέργεια» με πρόσχημα την ταλαιπωρία των πολιτών ενώ στην πραγματικότητα απελευθερώνει την εκμετάλλευση μίας χούφτας εργοδοτών. «Θέλετε να βγάλετε το απεργιακό δικαίωμα στην παρανομία και να νομιμοποιήσετε την απεργοσπασία. Ανοίγετε το δρόμο για τη δράση σκοτεινών κύκλων που θα λειτουργούν προβοκατόρικα και η δράση τους θα χρεώνεται στα συνδικάτα», τόνισε.

Ο ίδιος αμφισβήτησε και τα οφέλη από τη θέσπιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ικανή να επιλύσει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «την κοπανάτε ως φάρμακο δια πάσαν νόσον».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA