Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του τη σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Διαβάστε ακόμη: Ελευθέρας για τους εμβολιασμένους;

«Ο πρωθυπουργός παρέλαβε το πρωί τη σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και διευκολύνσεις εμβολιασμένων. Η σύσταση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής εντός της ημέρας» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση θα τη μελετήσει και θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα τη δημόσια υγεία και με σεβασμό στα ατομικά, δικαιώματα, στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική ευθύνη» πρόσθεσε.

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Ευρωτουρκικά

«Δεν πρέπει να υπάρχει εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Παραμένει η θέση της ελληνικής πλευράς ότι η όποια θετική ατζέντα προς την Τουρκία πρέπει να προωθηθεί με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο. Να συνεχιστεί η αποκλιμάκωση» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για την ύπαρξη «κόκκινου τηλεφώνου» με Ερντογάν και ρόλο Σουρανή-Καλίν, η κυρία Πελώνη είπε: «Σας είπα και θα σας ξαναπώ ότι απευθείας επαφή σημαίνει απευθείας επαφή των δύο ηγετών που κάποιος θα πρέπει να κανονίσει και να διευθετήσει. Αρμόδια είναι η κ. Σουρανή και ο κ Καλίν. Και επειδή διαβάζω διάφορα υπονοούμενα για την κ. Σουρανή, να πω ότι είναι απόλυτα προσβλητικά όσα διακινούνται για την πρέσβη κ. Σουρανή. Χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».

Τέλος, για το νέο πρωθυπουργικό αεροσκάφος απάντησε: «Θα αποκτηθεί με βάση αντισταθμιστικά ωφελήματα του 2000. Χωρίς καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Θα υπάρξει και όφελος, καθώς θα πωληθεί ένα από τα τρία αεροσκάφη που υπάρχουν σήμερα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA