Μενού
  • Α-
  • Α+

Με «άγριες διαθέσεις» για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως η Μεγάλη Βρετανία, προσήλθαν στη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανία και η Γαλλία

Πρακτικά, αυτό που ζητούν Γάλλοι και Γερμανοί ήταν να υπάρξει απόφαση για καραντίνα σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και να μην ταξιδεύουν απλώς με πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς περιορισμό στη χώρα άφιξης. Πρόκειται για θέση με την οποία διαφωνούν πολλές χώρες και, μεταξύ αυτών, και χώρες που τις αφορά άμεσα ο τουρισμός, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία κ.ο.κ. Μάλιστα, σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, ο «γαλλογερμανικός άξονας» απειλούσε ακόμα και με εφαρμογή επιπρόσθετων περιορισμών σε όσους ταξιδεύουν στις χώρες που δεν εφαρμόζουν περιορισμούς στις χώρες που πλήττονται από τη μετάλλαξη Δέλτα, «κραδαίνοντας» το όπλο του τουρισμού με αποδέκτη τις νότιες χώρες. 

Κατά τις πληροφορίες του reader.gr, κάτι τέτοιο δεν προχωρά. Μάλιστα, όπως αναφέρει πηγή με άμεση γνώση της συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι απλά δεν υπάρχει συναίνεση για την εφαρμογή επιπρόσθετων περιορισμών σε όσους έρχονται από «πληττόμενες χώρες», αλλά οι περισσότερες χώρες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κινούνται σε αντίρροπη κατεύθυνση, εκτιμώντας ότι η μετάλλαξη ήδη κυκλοφορεί και είναι ισχυρή και στις ευρωπαϊκές χώρες. 

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ίδιες πηγές δεν αναμένουν κάποια απόφαση προς μια πανευρωπαϊκή προσέγγιση για τις «πληττόμενες» από τη μετάλλαξη χώρες, με δεδομένο ότι σύντομα δεν θα είναι απλώς η Μεγάλη Βρετανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA