Μενού
  • Α-
  • Α+

Τους βέλτιστους τρόπους εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών παρά τις δυσκολίες που αυτή περιλαμβάνει λόγω του τρόπου υπογραφής της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναζητεί το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με τον υφυπουργό αρμόδιο για την οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη.

«Δεν έχουμε απώλεια μνήμης. Θυμόμαστε πολύ καλά την Συμφωνία και τις διαφωνίες μας με αυτή. Θυμόμαστε ότι είναι μια Συμφωνία, την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει με διαφορετικό τρόπο, διαφορετικούς όρους και με πιο ξεκάθαρες απόψεις που θα έκαναν την εφαρμογή της πιο εύκολη», τόνισε ο κ. Φραγκογιάννης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου αναφορικά με την αξιολόγηση της Συμφωνίας ως προς τα μέρη της πλην της ονομασίας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως «όμως καλούμαστε να την υλοποιήσουμε γιατί υπάρχει συνέχεια στο κράτος. Διότι  πρέπει να την  υλοποιήσουμε καθώς ένα κομμάτι της είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και καλούμαστε να βρούμε τον τρόπο εφαρμογής ξεπερνώντας τις δυσκολίες που περιλαμβάνει».

Ο ίδιος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την είσοδο των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι η καλή τη πίστη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί προϋπόθεση γι’ αυτό και διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τη Βόρεια Μακεδονία και αντιδρά όπου απαιτείται αναλόγως. «Εμείς χτίζουμε δείγματα γραφής. Παρακολουθούμε όμως τα δείγματα γραφής και των άλλων και αντιδρούμε αναλόγως. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα κομμάτι από τις συνολικές σχέσεις μας με την Βόρειο Μακεδονία. Υπάρχει και το συνολικό πλαίσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε εκ νέου το Υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και εκθέσεις προόδου, που να αποδεικνύουν αν εφαρμόζονται όσα προέβλεπε η Συμφωνία και αν υπάρχει όφελος από την υπογραφή της για τη χώρα μας. Επέκρινε επίσης τη ΝΔ για απώλεια πρόσφατης μνήμης σχετικά με όσα έλεγε ως αντιπολίτευση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αφήστε τα πολλά - πολλά λόγια και τα παχιά. Λέω καταθέστε μας μια έκθεση προόδου. Αν δεν το κάνετε και λέτε πάλι τα ίδια, τότε η Βουλή μπορεί να κρίνει ότι η κυβέρνηση κάτι της κρύβει, ποιος ξέρει γιατί», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA