Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Προνόμια εμβολιασμένων: Εκπτώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προανήγγειλε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

«Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο», ανέφερε ο Αχ. Καραμανλής. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Το Μετρό στο Σύνταγμα (πηγή: Eurokinissi)
Το Μετρό στο Σύνταγμα (πηγή: Eurokinissi)

Διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι «πρέπει να πείσουμε τους διστακτικούς να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού».

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την υποχρεωτικότητα και την εστίαση

«Στην κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε την πειθώ και να δίνουμε κίνητρα. Εγώ αυτή τη σχολή υπηρετώ και θεωρώ ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο με λογικά επιχειρήματα και ορθό λόγο να πείθεις κάποιον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής στην ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, ότι το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν κάποιες διευκολύνσεις για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών. «Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο – και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας – στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιαστούν». Πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που συζητά το Υπουργείο με τον ΟΑΣΑ, εκτιμώντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα.

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς άλλωστε στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο Μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μέσα Μαζικής Μεταφοράς #Εμβόλιο #εμβολιασμός #Κώστας Καραμανλής

Best of Internet