Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοινώσεις σχετικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «σπέρνει τον διχασμό».

Ο πρωθυπουργός «έχει αποτύχει, έχει χάσει την αξιοπιστία του, δεν τον ακούνε οι πολίτες και προσπαθεί απλά να επιπλεύσει σπέρνοντας το διχασμό» αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού: «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε για πολλοστή φορά αμετανόητος, διχαστικός, αναξιόπιστος και εκτός τόπου και χρόνου να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του για τη διαχείριση της πανδημίας.

Για να μην παραδεχθεί πως απέτυχε στο στόχο για 70% ανοσία ως τον Ιούνιο, απλά τον αναδιατυπώνει με λαθροχειρίες, μιλώντας για εμβολιασμό του 70% ως το τέλος του καλοκαιριού, λες και έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Πέρα από τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο για την προστασία των ασθενών, ανακοίνωσε πως οι κλειστοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο για τους εμβολιασμένους, πετώντας πάλι το μπαλάκι της αποτυχίας του στους καταστηματάρχες. Επιμένει στα διχαστικά προνόμια των εμβολιασμένων, όταν έχει εμβολιαστεί μόνο το 45% των πολιτών σε μεγάλο βαθμό με δική του υπαιτιότητα».

Γεννηματά: «Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το κλειδί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα»

Πρόσκληση στους πολίτες για μαζικό εμβολιασμό απηύθυνε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η κ. Γεννηματά τόνισε πώς «ο μαζικός εμβολιασμός είναι το κλειδί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα» Ταυτόχρονα όμως επέκρινε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι καλλιέργησαν τον εφησυχασμό που έβλαψε για άλλη μια φορά.

«Τα κρούσματα τους επανέφεραν στη δύσκολη πραγματικότητα. Με μεγάλη καθυστέρηση μιλούν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και ενημέρωση των πολιτών», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα υπογράμμισε ότι προέχει οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη και αυτό απαιτεί πραγματικούς ελέγχους.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός επιχειρούν ξανά -με όχημα αυτή τη φορά τον “υποχρεωτικό εμβολιασμό”- να μετακυλίσουν στο λαό την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας και τις καθυστερήσεις στα ποσοστά του εμβολιασμού» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Μία κυβέρνηση που απέτυχε στα πάντα, καταφεύγει στον διχασμό για να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες» σημειώνουν από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης.

«Πιστός στην ιδεολογία του, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο διάγγελμά του τη μόνη καρμπόν λύση που έχει για κάθε πρόβλημα: κοινωνία δύο ταχυτήτων», αναφέρουν από το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA