Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στους υγειονομικούς και σε συγκεκριμένες ομάδες «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ταυτόχρονα κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστικό λόγο που θα οδηγήσει σε λογική κοινωνικού κανιβαλισμού. «Ο αυταρχικός αποκλεισμός στερείται βάση συνταγματικής νομιμότητας και δημιουργεί ένταση στην ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε σύμπνοια και όχι διχασμό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. «Είναι ενδεδειγμένος για ηθικούς λόγους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Διαβάστε ακόμη: Διάγγελμα Μητσοτάκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στα γηροκομεία - Αναστολή εργασίας σε όποιον αρνηθεί

«Στο γενικό πληθυσμό όμως μπορεί να οδηγήσει σε μία λογική κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτοί που έχουν αμφιβολίες θα γίνουν πιο σκληροί στη στάση τους. Οι υγειονομικές κρίσης αντιμετωπίζονται με κοινωνική αλληλεγγύη, ενότητα και όχι διχασμό».πρόσθεσε.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fradiothessaloniki945%2Fvideos%2F1478559909162719%2F&width=500&show_text=false&height=281&appId

Ο διαχωρισμός των χώρων θα φέρει ένταση στην κοινωνία

Στην ίδια συνέντευξη,ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε κατά του διαχωρισμού των χώρων διασκέδασης, λέγοντας: «θα δημιουργήσει ένταση στην κοινωνία χωρίς λόγο. Με τη μετάλλαξη Δέλτα βλέπουμε ότι ένα μέρος του πληθυσμού που είναι εμβολιασμένο νοσεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει το εμβόλιο, μπορεί να έχανες τη ζωή σου αν ήσουν ανεμβολίαστος. Αν εσύ δημιουργείς την αίσθηση ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να είναι χαλαρός και να κάνει τα πάντα, είναι λάθος. Δώσε τη δυνατότητα στον πολίτη που θέλει να έχει πρόσβαση σε έναν χώρο να έχει τη διευκόλυνση να μπει με το πιστοποιητικό, ταυτόχρονα δεν μπορεί να αποκλείσεις τον ανεμβολίαστο. Να μπαίνει με rapid test».  «Ο αυταρχικός αποκλεισμός στερείται βάση συνταγματικής νομιμότητας και δημιουργεί ένταση στην ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε σύμπνοια και όχι διχασμό» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ερωτώμενος για το τι θα έκανε ο ίδιος σχολίασε πως «Ούτε με το βούρδουλα ούτε με τον φιλοδώρημα αλλά με την πειθώ. Πρέπει να καλέσουμε. Δεν έχει άλλα όπλα η ανθρωπότητα.Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν και να πειστούν ότι οι όποιες παρενέργειες είναι μικρότερες από το αν κολλήσεις τον ιό».

Κατηγόρησε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστικό λόγο που θα οδηγήσει σε λογική κοινωνικού κανιβαλισμού. «Ο αυταρχικός αποκλεισμός στερείται βάση συνταγματικής νομιμότητας και δημιουργεί ένταση στην ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε σύμπνοια και όχι διχασμό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA