Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Freedom Pass: Από την ημέρα που ανακοινώθηκε έκλεισαν 435.000 ραντεβού για εμβόλιο

H πλατφόρμα για το Freedom Pass, ανοίγει περί τις 18-20 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων από τους νέους που έχουν κάνει το εμβόλιο κορονοϊού. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ανταπόκριση των νέων ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί ο αριθμός των ραντεβού εμβολιασμού πρώτης δόσης

Στις 28 Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει freedom pass στους νέους της χώρας, έτσι ώστε να συμβάλουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού και στο χτίσιμο της ανοσίας κατά του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η «κάρτα ελευθερίας» θα συνοδεύεται κι από ένα «μπόνους» 150 ευρώ το οποίο θα μπορούν να λάβουν οι νέοι έως 25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ανταπόκριση των νέων ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί ο αριθμός των ραντεβού εμβολιασμού πρώτης δόσης, καθώς στις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν κλείστηκαν 433.175 νέα ραντεβού. Όπως σημειώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη με αυτή την κίνηση «ενθαρρύνουμε τους νέους 18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, δύο τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία».

Πώς θα την αποκτήσει κάποιος

Η απόκτηση της κάρτας ελευθερίας, του freedom pass, θα πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και sms.

Πού θα χρησιμοποιείται

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριόιτητες.

 • Οι επιλέξιμες κατηγορίες
 • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές , οδικές μεταφορές
 • Ενοικίαση οχημάτων
 • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
 • Ταξιδιωτικά γραφεία
 • Κινηματογράφος
 • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
 • Μουσεία και αρχαιολογική χώροι

Πώς θα χρησιμοποιείται

 • Αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού
 • Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops
 • Χρησιμοποιείται ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Hπλατφόρμα για το Freedom Pass, ανοίγει περί τις 18-20 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων από τους νέους που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο υφυπουργός είπε σχετικά πως «η εφαρμογή για το freedom pass των νέων θα είναι διαθέσιμη 18-20 Ιουλίου για να μπορέσει ο νέος, ο οποίος είτε είχε εμβολιαστεί νωρίτερα είτε έχει εμβολιαστεί τώρα με την πρώτη δόση, να κάνει την αίτησή του, να γίνει διασταύρωση ότι πράγματι εμβολιάστηκε και μετά από 24 ώρες με μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα να λάβει τα 150 ευρώ».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#freedom pass #κάρτα ελευθερίας #εμβολιασμός #Εμβόλιο #νέοι