Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως απόδειξη του στόχου της κυβέρνησης για γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων,  ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ τη θεσμοθέτηση επέκτασης της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες με απλή υπουργική απόφαση.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία

«Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου», σχολιάζουν καυστικά οι αρμόδιοι τομεάρχες Υγείας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά την ψήφιση της τροπολογίας με την επίμαχη  νομοτεχνική βελτίωση για επέκταση της υποχρεωτικότητας πέραν των υγειονομικών και εργαζομένων σε προνοιακές δομές.

Σύμφωνα με τους ίδιους οι αλλαγές της τελευταίες στιγμής συνιστούν «πραξικοματική» λογική και παντελή έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνοντας τις αντιρρήσεις.

«Αποκαλύπτεται, όπως έχουμε εξαρχής επισημάνει, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σε αντίθεση με την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής και χωρίς την εμπλοκή του Κοινοβουλίου, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες και εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων», επισημαίνουν Α. Ξανθός και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κατηγορούν, δε, την κυβέρνηση ότι δεν απαντά στους φόβους των διστακτικών απέναντι στα εμβόλια. «Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τον εμβολιασμό εντείνοντας την επιστημονική ενημέρωση,  αντιμετωπίζοντας τους φόβους των πολιτών που διστάζουν, και ενισχύοντας την κοινωνική εμπιστοσύνη που έχει πληγεί από τα λάθη και τις παλινωδίες της, πυροδοτεί την ανασφάλεια και τον διχασμό της κοινωνίας στερώντας τον μισθό στους εργαζομένους στο δημόσιο και οδηγώντας σε γενικευμένες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρουν.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA