Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΣΥΡΙΖΑ - Μάτι: Εστω τώρα ανάληψη συγκεκριμένης δράσης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

«Δεν περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για την τότε συμπεριφορά του. Δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των πολιτικών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φονική Πυρκαγιά στο Μάτι (Πηγή: Eurokinissi)
Φονική Πυρκαγιά στο Μάτι (Πηγή: Eurokinissi)

Για «μια τραγωδία που μένει πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων μας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη φονική πυρκαγιά Μάτι.

«Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, οι οποίες, σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση, μπορούν να μας φέρουν στο μέλλον αντιμέτωπους με νέες τραγωδίες. Για τον λόγο αυτό είχε ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να υπάρξει συνεννόηση για την κατάρτιση ολοκληρωμένο σχεδίου» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως συμπληρώνει, η τότε αντιπολίτευση, υπό τον κ. Μητσοτάκη, «επέλεξε για μια ακόμη φορά τον λαϊκισμό και την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας με τρόπο χυδαίο.

Σήμερα η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί ότι δεν αποκλείεται νέο «Μάτι» στο εγγύς μέλλον, καθώς, όπως αναφέρει, η κλιματική αλλαγή μάς φέρνει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα ακραίων δασικών πυρκαγιών, οι οποίες εύκολα μπορούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες καταστολής. Ειδικότερα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η προσομοίωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου έδειξε ακραία συμπεριφορά πυρός, με την πυρκαγιά να κατατάσσεται ως κατηγορίας 7, χαρακτηριζόμενη από συνθήκες πυροθύελλας. Δηλαδή πυρκαγιά που είναι αδύνατον να ελεγχθεί.

Δεν περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για την τότε συμπεριφορά του. Δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των πολιτικών.

Αναμένουμε όμως να προχωρήσει έστω και τώρα στην ανάληψη συγκεκριμένης δράσης για την αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν, των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Φωτιά στο Μάτι #Φωτιά #ΣΥΡΙΖΑ #Νέα Δημοκρατία