Μενού
  • Α-
  • Α+

Βολές κατά ριπάς εναντίον της Τουρκίας τόσο για τις μονομερείς ενέργειες στα Βαρώσια όσο και για τις θεωρίες περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου Αθήνα και Λευκωσία να συντονίσουν τον βηματισμό τους για τα βήματα από εδώ και πέρα και ειδικά στο μέτωπο του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης: Βαρώσια: Καταδικάζει η ΕΕ την πρόκληση Ερντογάν και προειδοποιεί ότι θα «απαντήσει»

«Οι τουρκικές αξιώσεις για την αναγνώριση ισότιμου διεθνούς καθεστώτος της παράνομης οντότητας στο Κατεχόμενα τμήμα της Κύπρου, καθώς και η λύση δύο κρατών είναι απαράδεκτες. Αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο και απορρίπτονται επί της αρχής», είπε με σαφήνεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. δεν θα δεχθεί ποτέ την αποσχιστική οντότητα ως μέλος της, αν η Τουρκία επιμείνει στα διχοτομικά σχέδιά της.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Τουρκία απέδωσε την καταδίκη των ενεργειών της στην «προπαγάνδα» Ελλάδας-Κύπρου, αντί «να αναρωτηθεί πώς κατόρθωσε να θέσει όλη την υφήλιο απέναντί της». «Η Τουρκία κλιμακώνει σταθερά την ένταση με νέα τετελεσμένα στην Κύπρο» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στις ευρύτερες βλέψεις της γείτονος στη Μεσόγειο, στη γνωστή παραβατική λογική του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας.

«Η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει το 38% της Κύπρου, η Τουρκία που έχει κηρύξει Casus Belli ισχυρίζεται ότι κινδυνεύει η ασφάλειά της από τα μέτρα αυτοπροστασίας της χώρας μας. Η χώρα που διατηρεί απέναντι στα νησιά μας τη Στρατιά του Αιγαίου. Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα!», είπε με ένταση ο κ. Μητσοτάκης. «Κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους, ηπειρωτικού ή νησιωτικού και κάθε Έλληνας πολίτης έχει το ίδιο απαράγραπτο δικαίωμα στην ασφάλεια και την άμυνα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις τουρκικές αιτιάσεις περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών, όπως η Λήμνος ή η Σαμοθράκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA