Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πολύ βελτιωμένη εικόνα της φωτιάς στην Αχαΐα, η οποία μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου έχοντας κάνει στάχτη τουλάχιστον 20 σπίτια ενώ έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο 16 άτομα, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου.

«Η σημερινή, πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς, είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας» είπε, τονίζοντας πως «κατορθώσαμε η φωτιά να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις».

«Την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια» επεσήμανε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσε πως στο σημείο επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρου και 77 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα, επανεκκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρες οι ρίψεις νερού από αέρος, από επτά ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Όπως είπε, η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα «να σωθούν εκατοντάδες περιουσίες».

«Θα είμαστε εδώ, σε επιφυλακή να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο» κατέληξε.

Καταγγελίες για αργοπορία

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, έκανε λόγο για αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη Δευτέρα με μια μικρή εστία που ξέφυγε πολύ γρήγορα. «Άργησαν να έρθουν τα πυροσβεστικά μέσα, εξαπλώθηκε παρά πολύ γρήγορα η φωτιά, πρόκειται για κατάφυτη και καταπράσινη περιοχή, έχει διανύσει η πυρκαγιά πάνω από 30 χιλιόμετρα, το δυτικό μέτωπο είναι σε εξέλιξη προς Πάτρα και το ανατολικό προς Λόγγο Ανατολικά του Αιγίου», υποστήριξε ο κ. Ντίνος. «Είναι τεράστιες οι ζημιές, βλέπω ένα τεράστιο σπίτι να καίγεται, πρόκειται για απόλυτη καταστροφή, πάνω από 20 σπίτια καήκαν. Πολλά σπίτια... Πέρασε μέσα από τον οικισμό, εκκενώθηκε γρήγορα. Το Λαμπίρι δεν φαίνεται από τον καπνό, καίγεται», είπε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA