Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιές στην Ελλάδα: Live streaming η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη μέρα από τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης (πηγή: Eurokinissi)
Κυριάκος Μητσοτάκης (πηγή: Eurokinissi)

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη μέρα από τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.

«Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για όλα, πόσο θωρακισμένοι ήμασταν, τι λάθη κάναμε, αλλά κυρίως τι μας δίδαξε αυτή η δοκιμασία. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει ότι όλα πια πρέπει να αλλάξουν. Από τον προσανατολισμό της οικονομίας μέχρι την ενεργειακή πολιτική. Αποδεικνύεται ότι λάθη κάνει μόνο ο άνθρωπος, όχι η φύση», είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση και συνέχισε: «Πρωταρχικός στόχος μας είναι και θα είναι στις φυσικές καταστροφές η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ζώων. Στη συνέχεια οι περιουσίες και στη συνέχεια το περιβάλλον. Απέδωσε η στρατηγική μας να προστατεύσουμε τους οικισμούς, που μπορεί να άδειασαν, αλλά σώθηκαν.

Η κλιματική κρίση επιβάλλει μια δραστικά εκ νέου αντιμετώπιση. Ο νέος κλιματικός νόμος, ο πρώτος στην Ελλάδα, θα ψηφιστεί τους επόμενους μήνες. Είμαστε έτοιμοι για τολμηρές λύσεις.

Αυτή η κυβέρνηση και θέλει, και ξέρει, και μπορεί, και θα ξαναχτίσει κοντά στους πολίτες ό,τι χάθηκε. Οι αποζημιώσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται τις επόμενες ημέρες. Η Εύβοια θα κάνει μία νέα αρχή».

Το μήνυμα που έστειλε στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 9 Αυγούστου περιείχε δόσεις αυτοκριτικής με χαρακτηριστική τη φράση «πρώτος ζητώ συγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν. Κατανοώ απόλυτα τον πόνο των συμπολιτών μας που είδαν τα σπίτια ή τις περιουσίες τους να καίγονται».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, δε, πως «τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν» και οι ευθύνες θα αποδοθούν «όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #Φωτιά #συνέντευξη