Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι όχι σε κάποιον δομικό ανασχηματισμό, μιας και το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να κάνει εσωτερικές μετακινήσεις κι όχι να βάλει νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση. Τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι κρίσεις που πέρασε η χώρα, όπως η πανδημία του κορονοϊού κι εσχάτως οι καταστροφικές πυρκαγιές, «αναγκάζουν» την κυβέρνηση να ανασυνταχθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Η εσωτερική αναδιάταξη των δυνάμεων στο Μαξίμου ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό τόσο στη δήλωση της Δευτέρας (σ.σ.: τις κρίσεις τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά), όσο και στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, αλλά και κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές.

Το ότι δεν έγινε τώρα ανασχηματισμός, δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στις σκέψεις του πρωθυπουργού. «Ολα θα γίνουν στην ώρα τους» λένε χαρακτηριστικά πηγές του Μαξίμου κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι επίκειται και είναι θέμα χρόνου.

Ποιοι είναι οι νέοι ρόλοι των υπουργών και υφυπουργών

Σε ό,τι αφορά τώρα στο νέο κυβερνητικό σχήμα του Μαξίμου, αυτό θα αποτελείται πλέον από 2 υπουργούς Επικρατείας και 2 υφυπουργούς. Οι δύο υπουργοί Επικρατείας θα είναι οι Γιώργος Γεραπετρίτης κι ο Ακης Σκέρτσος. Ο κ. Σκέρτσος που έχει παίξει καταλυτικό κι αποτελεσματικό ρόλο στις «αποστολές» του, βλέπει τη σκληρή δουλειά να ανταμείβεται και να αναβαθμίζεται σε υπουργό.

Αναφορικά με τους υφυπουργούς Επικρατείας οι Γιάννης Οικονόμου και Χρήστος Τριαντόπουλος μπαίνουν πιο ενεργά στο «κόλπο». Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ήταν μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και είναι ο άνθρωπος που ύστερα από την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης της κακοκαιρίας Ιανός, καλείται να τρέξει το ακόμα πιο δύσκολο πρόγραμμα αποκατάστασης των πυρκαγιών που έπληξαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες τη χώρα και προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο Γιάννης Οικονόμου που αναλαμβάνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και τις αρμοδιότητες του υφυπουργού για θέματα ενημέρωσης και επικοινωνίας, προέρχεται από τα «σπλάχνα» του κόμματος κι εκφράζει απόλυτα και την κυβέρνηση, αλλά και την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας παίξει στο παρελθόν καταλυτικό ρόλο στα «ενδοοικογενειακά» της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά στην κυρία Αριστοτελία Πελώνη, παραμένει αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, έχοντας αναλάβει την «καυτή επικοινωνιακή πατάτα» ύστερα από την αποχώρηση του Χρήστου Ταραντίλη σε ένα ομολογουμένως δύσκολο εξάμηνο με πολλές και διαφορετικές κρίσεις. Τα υπόλοιπα πρόσωπα που αλλάζουν πόστα, είναι ο Θοδωρής Λιβάνιος κι ο Γιώργος Στύλιος. Ο πρώτος «μετακομίζει» στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ένα υπουργείο που η κυβέρνηση έχει ρίξει μεγάλο βάρος και θα συνεχίσει να αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο. Ο δεύτερος, αφού ολοκλήρωσε τη δουλειά του στο Κτηματολόγιο, μετακομίζει από το Ψηφιακής Πολιτικής, στο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ένα αντικείμενο που επίσης το ξέρει καλά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA