ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/08/2021 21:06

Beriev: Ο Χρυσοχοΐδης απάντησε γιατί δεν επιχείρησε στις φωτιές σε Κερατέα και Βίλια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενημέρωσε για τις φωτιές στα Βίλια και την Κερατέα, κάνοντας ειδική αναφορά στο Beriev - Προηγήθηκε νέα δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Beriev: Ο Χρυσοχοΐδης απάντησε γιατί δεν επιχείρησε στις φωτιές σε Κερατέα και Βίλια
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ενημέρωση για την πορείας της φωτιάς σε Βίλια και Κερατέα, απάντησε για την απουσία του ρωσικού αεροσκάφους Beriev στην πρώτη ημέρα των πυρκαγιών, θέμα το οποίο έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Χρήστου Σπίρτζη. Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το Beriev δεν πέταξε στις φωτιές «λόγω συμπλήρωσης ωρών πτήσης από τις 13 Αυγούστου στις 18:00 ήταν σε προγραμματισμένη συντήρηση». Παράλληλα όπως είπε του έγινε ενδελεχής έλεγχος λόγω του ατυχήματος στην Τουρκία, πριν από λίγες ημέρες.

Για τα πύρινα μέτωπα τόνισε: «50 νέες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ μαζί με αυτές που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες η πυροσβεστική διαχειρίζεται 98 πυρκαγιές. Στη Λαυρεωτική η φωτιά είναι οριοθετημένη, όμως οι οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν εκεί ισχυρές για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Στα Βίλια η κατασίγαση είναι καλύτερη. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετώπισαν πολλές αναζωπυρώσεις. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις. Στο Λαύριο επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα και στα Βίλια 21 εναέρια μέσα».

Χρήστος Σπίρτζης: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις

Αναλυτικά η δήλωση του Tομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη: «Οι σημερινές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις στο avgi.gr για τους γραφειοκρατικούς λόγους που δεν επέτρεψαν χθες να επιχειρήσει το ρωσικό αεροπλάνο Beriev, στην πυρκαγιά στα Βίλια και την Λαυρεωτική, δικαιολογούν απόλυτα τη σιγή ιχθύος στα ερωτήματα που θέσαμε δημόσια.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου συνεχίζει η πυρκαγιά να καίει χιλιάδες στρέμματα δάσους σε μη κατοικημένες περιοχές, η συνδρομή του ρωσικού αεροπλάνου την πρώτη ημέρα θα ήταν καταλυτική. Εγείρονται, λοιπόν, πολλά θέματα πολιτικής ευθύνης και αναποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους αν οι απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις τυπικές συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να μην μειωθούν περαιτέρω τα ελάχιστα εναέρια μέσα που επιχειρούν.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις γιατί την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική δεν επιχείρησε το Βeriev και γιατί καθυστέρησαν να συνδράμουν τα υπόλοιπα εναέρια μέσα. Περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις για το πότε ενημερώθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αναγκαιότητα επέκτασης της σύμβασης, πότε και αν ανταποκρίθηκαν οι υπηρεσίες του και η νομική του υπηρεσία, πότε και αν υπογράφηκε επέκταση της σύμβασης.

Περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις και στα υπόλοιπα ερωτήματα που θέσαμε. Η έκταση των καταστροφών και οι επιπτώσεις στην ζωή των συμπολιτών μας, τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την οικονομία δεν επιτρέπουν τη συνέχιση κυβερνητικών προπαγανδιστικών τακτικών και αποπροσανατολιστικών απαντήσεων. Είναι χρέος κάθε κυβέρνησης και επομένως και της κυβέρνησης του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ BERIEV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ