Μενού
  • Α-
  • Α+

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για περίπου 30 λεπτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν σε καλό κλίμα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Οπως αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα, Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση. 

Tην Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (και η οποία έχει αναγνωρίσει στο πλαίσιο της Ε.Ε. και το βάρος που έχει δεχθεί η Τουρκία). 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader.gr, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους. 

Συζητήθηκε ακόμα η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές φωτιές που έπληξαν τόσο στην Ελλάδα όσο και την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, μια κοινή πρόκληση που αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου. Το περιβάλλον είναι ένας τομέας, στον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στενά – είναι ένας από τους τομείς της θετικής ατζέντας στην οποία είχαν συμφωνήσει οι κ.κ. Φραγκογιάννης και Ονάλ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA