Μενού
  • Α-
  • Α+

Βγήκαν... μαχαίρια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης με επίκεντρο δηλώσεις του Φάνη Σπανού, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τη διαχείριση των πυρκαγιών από την Πυροσβεστική και κυρίως με αναφορά σε εντολές περί μη κατάσβεσης, ωστόσο ο κ. Σπανός αντέδρασε κάνοντας λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό», ζητώντας να μείνει «έξω από πολιτικά παιχνίδια» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποδόθηκαν λάθος. 

Συγκεκριμένα, η φράση του κ. Σπανού «Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα και τα λιγοστά αυτά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης» αποτέλεσε αφορμή για ανακοίνωση από τον τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Ζαχαριάδη, που τη χαρακτήρισε ανατριχίλα και σοκ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να δώσει εξηγήσεις». Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιούπολης σε ανάρτησή του στο Facebook έθεσε το ερώτημα αν «υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης στην Εύβοια;» και πρόσθεσε: «Αυτός που πρέπει να απαντήσει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Η ευθύνη για την καταστροφή είναι δική του».

Εν συνεχεία, στον κ. Ηλιόπουλο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπίμως η τοποθέτησή του αποκρύπτεται. Δεν μας αιφνιδιάζει αφού κάθε φορά που οι θέσεις του δεν απηχούν στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μια πραγματικότητα στα μέτρα του», ανέφερε.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filiopoulosnasos%2Fposts%2F3060048877608780&width=500&show_text=true&height=275&appId

Η απάντηση Σπανού

Ο κ. Σπανός με δήλωσή του προχώρησε σε διευκρινίσεις, λέγοντας ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε εντολή κατάσβεσης. «Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:   Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής. «Ακουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.'Αλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό. Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας» κατέληξε ο κ. Σπανός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA