Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η τελετή της ορκωμοσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό που σφραγίστηκε από την υπαναχώρηση του ναυάρχου ε.α, Βαγγέλη Αποστολάκη, O Θάνος Πλεύρης είναι ο νέος υπουργός Υγείας της κυβέρνησης παίρνοντας την θέση του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Τουρισμού. 

Ο Θάνος Πλεύρης είναι νομικός που ειδικεύεται στο ιατρικό δίκαιο, ενώ από το 2019 είναι βουλευτής Α’ Αθηνών. Σημειώνεται πως στο πλευρό του νέου υπουργού Yγείας τοποθετήθηκε ως αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για τις υπηρεσίες υγείας, η πνευμονολόγος είναι Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Ποιος είναι ο Θάνος Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1977. Είναι γιος του πολιτικού Κωνσταντίνου Πλεύρη. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό Ιατρικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης.

Ως δικηγόρος έχει ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο. Στο ιατρικό δίκαιο έχει συγγράψει σειρά μελετών και βιβλίων, αναφορικά με την Βιοηθική, τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων, την ιατρική ευθύνη, την συναίνεση του ασθενούς, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις κ.α.

Ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε από το 2004 με το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το 2012 έφυγε από το ΛΑΟΣ και προχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.  

Είναι παντρεμένος με την Λένα Παπαθεολόγου και έχουν δύο παιδιά, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA