Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Ανοιξε» ο διάλογος μεταξύ Πλεύρη και ΠΟΕΔΗΝ - Τι ειπώθηκε για αναστολές και υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και οι αναστολές εργασίας συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση του Θάνου Πλεύρη με την ΠΟΕΔΗΝ - Δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση ξεκαθάρισε ο υπουργός

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Την πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση με το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης (7/9) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Η Ομοσπονδία, έθεσε όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας και ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, αφού ενημερωθεί ενδελεχώς για όλα τα θέματα και μελετήσει το αναλυτικό υπόμνημα που θα του καταθέσει η Ομοσπονδία, θα πραγματοποιήσει μαζί τους εκ νέου συνάντηση.

Η ΠΟΕΔΗΝ, έκανε λόγο για «απορρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» εξαιτίας των αναστολών, καθώς ήδη σημειώνονται 7.000 και πλέον αναστολές 1.000 συνταξιοδοτήσεις εξαιτίας αυτού, ενώ εκατοντάδες εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμα με εκκρεμή αιτήματα στις επιτροπές.

Επίσης, έθεσε όλα τα κλαδικά αιτήματα, όπως η ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), η μονιμοποίηση συμβασιούχων, ο ορισμός του θανάτου υγειονομικών από κορονοϊό ως «εργατικού ατυχήματος», η αναστολή αδειών, οι μισθοί, οι πρόσθετες αμοιβές, η επαρκής χρηματοδότηση και στελέχωση της δημόσιας υγείας κ.α.. Όσον αφορά στο ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών έθεσε το αίτημα της αναστολής του μέτρου της διαθεσιμότητας, με το επιχείρημα ότι υπάρχει υψηλό τείχος υγειονομικής ανοσίας, με το 94% των εργαζομένων να είναι εμβολιασμένοι.

Η Ομοσπονδία εξήγησε ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για το σύστημα και μπορούν πέρα των μέτρων ατομικής προστασίας που λαμβάνονται να κάνουν, όπως και άλλοι κλάδοι εργαζόμενων, δύο rapid test την εβδομάδα. Επιπλέον, έθεσε το ζήτημα των υγειονομικών που έχουν νοσήσει και έχουν υψηλό κύκλο αντισωμάτων, παρότι έχει παρέλθει το εξάμηνο της νόσησης όπως επίσης και το ότι θα πρέπει να γίνει τεστ αντισωμάτων σε όλους όσοι τίθενται σε αναστολή, καθότι ενδέχεται να έχουν νοσήσει χωρίς να το γνωρίζουν.

Ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και οι αναστολές εργασίας όσων εργαζόμενων δεν κάνουν το εμβόλιο είναι θέματα που δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση, ενώ όσον αφορά στα άλλα ζητήματα, αφού ενημερωθεί ενδελεχώς και μελετήσει το αναλυτικό υπόμνημα που θα του καταθέσει η Ομοσπονδία, θα πραγματοποιήσει μαζί τους εκ νέου συνάντηση.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Θάνος Πλεύρης #υπουργείο Υγείας #ΠΟΕΔΗΝ #Αναστολή #υποχρεωτικός εμβολιασμός