Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, τόσο στην ομιλία του όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του, έδειξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μιλήσει ξανά σε ένα ακροατήριο που ήταν και παραμένει προνομιακό για την κυβέρνηση: τη μεσαία τάξη. Με τις δεσμεύσεις για την εισφορά αλληλεγγύης και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε ανθρώπους της παραγωγικής οικονομίας. Στη συνέντευξη, δε, πήγε ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας εαυτόν ως «γέννημα θρέμμα» της μεσαίας τάξης και αποδεχόμενος, εν είδει αυτοκριτικής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη.

Αυτή η στρατηγική προσέγγιση του κ. Τσίπρα, βεβαίως, δεν πέρασε απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης, συνεπώς, δεν προτίθεται να «χαρίσει» τη μεσαία τάξη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως από τη στιγμή που η πορεία της οικονομίας είναι εξαιρετική και διαφαίνεται ότι τον Δεκέμβριο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης θα είναι σε θέση να εξαγγείλει και άλλα μέτρα ως «μέρισμα ανάπτυξης» στους πολίτες. Ίσως και μια σημαντική έκπληξη, η οποία είναι στα σκαριά.

Ο πρωθυπουργός, βεβαίως, δεν θα μπει στη λογική της ολικής αντιπαράθεσης με τον κ. Τσίπρα. Τουναντίον, θα επιμείνει στη δική του στρατηγική, με γνώμονα τη βασική παραδοχή ότι οι εκλογές κερδίζονται ή χάνονται με άξονα την οικονομία. Και, δύο χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, η ΝΔ δεν έχει απωλέσει την επαφή με τους ψηφοφόρους που προέρχονται από τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας. 

Σημειωτέον, κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο Reader.gr ότι ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αλλάξει σε κάτι σε σχέση με το 2019 όταν και καταψηφίστηκαν από πολλούς πολίτες, κυρίως εξαιτίας της υπερφορολόγησης.

Και μπορεί το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη να «μπει στον πάγο», λόγω των επαφών που θα έχει σε Νέο Υόρκη και Παρίσι, από το τέλος Σεπτεμβρίου και μετά, όμως, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει να βγαίνει από το Μαξίμου συστηματικά. Θα απευθυνθεί, βεβαίως, και στους νέους, αλλά, όπως έκανε και στα χρόνια της αντιπολίτευσης, σε όλους τους πολίτες, επικοινωνώντας ακόμα καλύτερα τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την τσέπη των πολιτών και την καθημερινότητά τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA