Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα δεδομένα προστίθενται στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, ο ΕΟΔΥ θα ενημερώνει κάθε Τετάρτη για τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε παιδιά. Οπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα δεδομένα που θα ανακοινώνονται θα αφορούν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα παιδιά, και κυρίως αυτά μικρότερων ηλικιών που παραμένουν ανεμβολίαστα, δύσκολα θα αποφύγουν την έκθεση στον ιό, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία κινείται πλέον πιο εύκολα, λόγω του ανοίγματος στο σχολείο.

«Παρακολουθούμε τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα. Δεν είναι θέμα τώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

Και σημείωσε ότι «σαφώς και έχουμε εικόνα για την κατάσταση. Πριν από την έναρξη των σχολείων είχε ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Εχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας».

«Σκοπός να διασφαλίσουμε ότι θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες. Και παρακολουθούμε τα δεδομένα κι ανάλογα με αυτά εξελίσσεται η πολιτική μας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εμβολιασμός: Ενημέρωση σε γονείς και μαθητές

Προτεραιότητα για τους ειδικούς είναι ο εμβολιασμός και των παιδιών ηλικίας 12 - 17 ετών καθώς έτσι θα θωρακιστούν απέναντι στον ιό. Σε αυτό το πλαίσιο αύριο Τρίτη (21/9) στις 4μμ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού με την ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου να απαντούν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Τα ερωτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα, Δευτέρα 20/9, ως και αύριο Τρίτη 21/9 στις 2 μμ, στη φόρμα https://forms.gle/7qVHt6NfTASWHxCw5. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KzHniXrJQaQ αλλά και από το λογαριασμό του ΥΠΑΙΘ στο Facebook.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA