Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ανάγκη να πειστούν οι γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 χρόνων, υπογράμμισε από τη Βουλή η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Κεραμέως στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ, ήδη το ποσοστό όσων έχουν προχωρήσει τουλάχιστον σε μια δόση του εμβολίου στους μαθητές του Γυμνασίου αγγίζει το 17%, ενώ σε αυτούς του Λυκείου έχει ξεπεράσει το 35%. Στους εκπαιδευτικούς όπως είπε το σύνολο των εμβολιασμένων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αγγίζει το 82%.

Σημαντική αύξηση των εμβολιασμών παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα, όπως είπε η Υπουργός Παιδείας, στα πανεπιστήμια, όπου από το 73% των εμβολιασμένων φοιτητών το ποσοστό ανέβηκε στο 75,5%. Στο δε προσωπικό το ποσοστό αγγίζει το 87%, ενώ στα μέλη ΔΕΠ αγγίζει το εντυπωσιακό 91%. Αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους τα σχολεία φέτος δεν θα κλείνουν εφόσον διαπιστωθεί ότι κάποιο από τα παιδιά έχει νοσήσει από κορονοϊό, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε πως «πέρυσι τέτοια εποχή, εάν ένα παιδί νοσούσε έκλεινε το τμήμα για να μην κολλήσει το σπίτι. Τώρα όλοι αυτοί είτε είναι εμβολιασμένοι είτε μπορούν να το κάνουν δωρεάν. Αν ίσχυαν τα ίδια πρωτόκολλά και φέτος τι μήνυμα θα περνούσαμε;». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA