Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί εκτάκτως την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έπειτα από σχετική εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αιτία η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η πόλη καθώς αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα του κορονοϊού.

Ο κ. Πλέυρης θα έχει προγραμματισμένη σύσκεψη στις 11:00 με φορείς της πόλης ώστε να συζητηθούν τόσο τα δεδομένα όσο και οι επόμενες κινήσεις. Ακολούθως θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή που επίσης έχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Στις υγειονομικές Αρχές στη βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμός καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση και πλέον δεν αποκλείεται να ληφθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Η ανησυχία είναι έκδηλη και στις τάξεις του Δήμου, με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα να την εκφράζει λέγοντας ότι ενώ τα κρούσματα παρουσίαζαν μείωση, την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Τις τελευταίες ημέρες άλλωστε, τα κρούσματα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας «αγγίζουν» αυτά της Αθήνας κι ως εκ τούτου, οι λοιμωξιολόγοι μελετούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής να εισηγηθούν να μπει ένα «φρένο» στη διασπορά.

Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ της Δευτέρας τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ήταν 341 τη στιγμή που στην Αττική έφταναν τα 369. Κάτι που αντιστοιχεί σε 31 κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού. Ο μέσος όρος νέων κρουσμάτων, δε, της τελευταίας εβδομάδας ήταν 257

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA