Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη διαδικασία αξίωσης αποζημιώσεων του ελληνικού Δημοσίου από την φαρμακοβιομηχανία Novartis για το σκάνδαλο δωροδοκίας γιατρών έχει εκκινήσει ήδη η ελληνική κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, προκειμένου να διαβιβάσουν τα στοιχεία, βάσει των οποίων θα προχωρήσουν οι επόμενες κινήσεις του ελληνικού δημοσίου.

Είχε προηγηθεί σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που καταγράφει τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την απαίτηση αποζημιώσεων. «Εχουμε απευθυνθεί στις αμερικανικές αρχές για να μας δοθούν στοιχεία. Με βάση τα στοιχεία που θα έρθουν από την αμερικανική δικαιοσύνη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προτείνει στο ελληνικό δημόσιο τα επόμενα  βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Αποκρούοντας τις επικρίσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρμουμπλή και Σουλτάνας Ελευθεριάδου περί αναιτιολόγητης καθυστέρησης της κυβέρνησης,  ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως: «το έγγραφο του ΝΣΚ κατατέθηκε στις 26/7/2021 και πρωτοκολλήθηκε στις 30/7/2021. Όχι μόνο ξεκινήσαμε τη διαδικασία, αλλά ακολουθούμε πιστά τα βήματα που μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Κάνουμε ότι δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA