Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα εξιλαστήρια θύματα της υγειονομικής κρίσης που δέχονται τη μήνη αρνητών του κορονοϊού, αντιεμβολιαστών κι όσων αντιτίθενται στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας, σπεύδει να προστατεύσει η κυβέρνηση. Υστερα από τα απανωτά κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε γιατρούς, υγειονομικούς η κυβέρνηση αποφάσισε να παρέμβει θεσμικά και να υπάρξει παρέμβαση στον Νέο Ποινικό Κώδικα, έτσι ώστε να μην ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου για τους μηνυόμενους.

Η κυβέρνηση θα περιμένει να διαπιστώσει αν θα υπάρξει παρέμβαση από τη Δικαιοσύνη, με την έκδοση κάποιας εγκυκλίου από τον Αρειο Πάγο, έτσι ώστε να προφυλαχθούν όσοι δέχονται ακόμα και προπηλακισμούς από τους αρνητές της πανδημίας. Τα περιστατικά παραβατικότητας πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα κυρίως με το άνοιγμα των σχολείων όπου είναι καθημερινό πλέον το θλιβερό φαινόμενο της εισβολής γονέων στις σχολικές μονάδες, τις απειλές, τις ύβρεις και τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών και γενικότερα ενός κλίματος που δεν συνάδει με αυτό που λέγεται παιδεία...

Αντίστοιχες συμπεριφορές βιώνουν οι γιατροί και οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία της χώρας, που ανεβαίνουν καθημερινά έναν Γολγοθά για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους, ρισκάροντας την υγεία τους, κι έχοντας κι αυτούς που τους προπηλακίζουν και τους απειλούν, υποστηρίζοντας πολλές φορές τις «ψεκασμένες» θεωρίες για «τσιπάκια» κλπ. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να υψώσει «ασπίδα» σε αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα να βάλει «φρένο» στην... παράνοια των τελευταίων ημερών με τους αρνητές να μηνύουν και να στέλνουν στο αστυνομικό τμήμα αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA