Μενού
  • Α-
  • Α+

Οριστικοποιήθηκε το ραντεβού που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν την ερχόμενη Δευτέρα και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συγκυρία, λόγω της AUKUS και των…καπνών που βγάζει το Παρίσι.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στις 27 του μήνα στο Παρίσι, προκειμένου να είναι παρών μαζί με τον κ. Μακρόν στα εγκαίνια μιας ειδικής έκθεσης στο Λούβρο για τη Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας και ειδικά για την περίοδο 1675-1919, με αφορμή και τη συμπλήρωση 200 ετών από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους.

Η κοινή τους παρουσία στο Παρίσι θα τους δώσει την ευκαιρία, συνεπώς, να τα πουν αναλυτικά και κατ’ ίδιαν, όπως είχαν συμφωνήσει στη συνάντηση των δύο ανδρών στη Μασσαλία, προ ημερών, για τη Σύνοδο για τη Βιοποικιλότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του reader.gr, μετά την έκθεση και γύρω στις 21:00 της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί δείπνο εργασίας του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Μακρόν, το οποίο θα διαρκέσει πάνω από δύο ώρες. Όπως είναι φυσικό, η ατζέντα είναι ευρεία: από τα οπλικά συστήματα που ενδιαφέρουν το Παρίσι, μετά την προμήθεια 6 ακόμα Rafale, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αλλά και την οικονομία και την Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο του Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου οι σχέσεις με τη Γαλλία παραμένουν σε «βαθιά κατάψυξη». Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, θέλει σιγά-σιγά να ανοίξει η συζήτηση για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και του στόχου των πλεονασμάτων από το 2023 και ο κ. Μακρόν έχει σημαντικό ρόλο, ιδίως με δεδομένο το κενό που θα προκύψει στη Γερμανία για μήνες μετά τις εκλογές και μέχρι την επίσημη αποχώρηση Μέρκελ από την Καγκελαρία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA