ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/09/2021 20:53

Ραντεβού Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου: Κανένα θέμα με την παρουσία του στο «Σπίτι της Τουρκίας»

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της «συγγνώμης» που ζήτησε νωρίτερα - «Παρών» και ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ραντεβού Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου: Κανένα θέμα με την παρουσία του στο «Σπίτι της Τουρκίας»
Πηγή: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
Ανάγνωση:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Εθνη. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά. Μάλιστα, όπως αναφέρει ανώτατη κυβερνητική πηγή: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της» αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που είχε δείξει η ελληνική κυβέρνηση για την παρουσία του αρχιεπισκόπου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ