Μενού
  • Α-
  • Α+

Την προώθηση του θεσμικού πλαισίου για τη δυνατότητα του κράτους να προμηθεύεται θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, παρότι η εν λόγω θεραπεία κατά του κορονοϊού δεν βρίσκεται σε φάση έγκρισης, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών, τα φάρμακα αυτά δεν αφορούν τους πάντες, αλλά κυρίως όσους βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο νόσησης από τον κορονοϊό.

«Ακόμα και τώρα οι θεραπείες είναι σε φάση μη εγκριτική. Επειδή η φάση του Αυγούστου του 2021 δείχνει ότι σε πολύ συγκεκριμένα περιστατικά μπορεί να έχουν θετική εξέλιξη ειδικά στο πρώιμο στάδιο της νόσου φέρνουμε το θεσμικό πλαίσιο. Για αυτό είναι αντιεπιστημονική προσέγγιση η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε να δίνουμε μονοκλωνικά αντισώματα στις ΜΕΘ. Θα υπάρξει εγκριτικό όργανο που θα βγάλει τις ενδείξεις», σημείωσε ο κ. Πλεύρης, επιμένοντας ότι σε κάθε περίπτωση το πλέον αποτελεσματικό όπλο είναι ο εμβολιασμό. Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν είναι πανάκεια, επισήμανε απευθύνοντας έκκληση για εμβολιασμό.

Ο υπουργός Υγείας απέφυγε να αναφερθεί στην πιθανότητα λοκντάουν σε συγκεκριμένες περιοχές - άλλωστε η έννοια του λοκνταουν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση και γίνεται αναφορά μόνο σε πιθανά επιπλέον μέτρα προστασίας - δεν δίστασε όμως φωτογραφίζοντας τη Θεσσαλονίκη όπου το ιϊκό φορτίο είναι ανησυχητικό, να κάνει ειδική μνεία σε περιοχές οι οποίες εμφανίζουν τάση για νέο κύμα έξαρσης του ιού λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού. «Όπου υπάρχει μικρότερη εμβολιαστική επίδοση οι περιοχές αυτές δείχνουν τάση για νέο κύμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια περίοδο που οι περισσότερες περιοχές είναι εκεί που ανέμεναν οι επιστήμονες, κάποιες συγκεκριμένες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική επίδοση έχουν άλλα αποτελέσματα. Δεν μιλάω μόνο για έξαρση κρουσμάτων. Είναι οι περιοχές στις οποίες παρατηρείται έξαρση  βαρέων αλλά και ηπιοτέρων νοσηλειών», είπε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας εκ νέου ότι τα ποσοστά δεν είναι αυτά που θα ήθελε η κυβέρνηση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA