Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση κάλεσε και επίσημα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να λάβει θέση στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της τονίζει πως ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά: «Ο κ. Καμμένος, δήλωσε σήμερα το πρωί, ότι αγοράστηκαν οι βουλευτές του όταν ήρθε προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών. Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στις βαρύτατες δημόσιες καταγγελίες. Επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλει ο κ. Καμμένος ή τον συκοφαντεί ο πρώην συγκυβερνήτης του; Οφείλει να τοποθετηθεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά».

Καμμένος: «Πώς να ρίξω την κυβέρνηση με τους βουλευτές μου που είχαν όλοι αγοραστεί»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε άριστη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, εγώ ήμουν το “αναγκαίο κακό” όπως είπε. Εγώ θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο καλό οι ΑΝΕΛ, γιατί σταματήσαμε το κακό. Φανταστείτε να υπήρχε στρατόπεδο Άρης Βελουχιώτης όπως είχε προτείνει ο κ. Ήσυχος, οι σχέσεις με την εκκλησία, άλλα νομοσχέδια και τη συμφωνία των Πρεσπών για την οποία έφυγα από την πολιτική, και από την κυβέρνηση. Πώς να ρίξω την κυβέρνηση με τους βουλευτές μου που είχαν όλοι αγοραστεί; Οι βουλευτές μου περάσανε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε δε ο Πάνος Καμμένος.

Γαϊτάνης: «Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει;»

Την αναφορά του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ότι οι βουλευτές του «είχαν όλοι αγοραστεί» την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σχολίασε και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, σε ανάρτησή του στα social media: «Ο κ. Καμμένος καταγγέλλει ότι εξαγοράστηκαν οι βουλευτές του. Από ποιον; Από τον κ. Τσίπρα με τον οποίο συγκυβερνούσε; Οι βουλευτές δεν αισθάνονται πως πρέπει να απαντήσουν στον πρώην αρχηγό τους; Ο κ. Τσίπρας θα τοποθετηθεί για τις καταγγελίες του συγκυβερνήτη του; Ωραία κυβερνητική συνεργασία. Και καθόλα έντιμη!», αναφέρει ο κ. Γαϊτάνης στον λογαριασμό του στο facebook.

 

Οικονόμου για το «όχι» ΣΥΡΙΖΑ στην αμυντική συμφωνία με Γαλλία: «Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει»

Στο μεταξύ, η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ανάψει για τα καλά από την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφιστεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, σε περίπτωση που δεν διορθωθούν τα άρθρα 2 και 18. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου: «Οπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση του κ. Τσίπρα στο ΠΣ του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε κάποιες δικαιολογίες και υπεκφυγές προκειμένου να καταψηφίσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία που περιέχει την πρωτοφανή ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μια Συμφωνία που, κατά τα λοιπά, θα την έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε… Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Τα υπόλοιπα στη Βουλή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA