Μενού
  • Α-
  • Α+

«Εξηγήσεις» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε πως περιμένει σχετικά με την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών και πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρανάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού. Θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες, θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση, είναι η πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια».

«Πρέπει και θα φαντάζομαι πως σύντομα, θα δοθούν εξηγήσεις, από όλες τις πλευρές», επέμεινε ερωτηθείς από ποιον… περιμένει εξηγήσεις κι επιπλέον εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το γεγονός θα συζητηθεί και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παράλληλα, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Μπογδάνου, ο κ. Κυρανάκης απάντησε πως ο (πρώην πλέον) βουλευτής της ΝΔ δεν κέρδισε κομματικώς, παρά έχασε. «Με κομματικό κόστος λέει την άποψή του. Η άποψή του συνοδεύτηκε από μια διαγραφή, αυτό έχει κομματικό κόστος για τον ίδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της διαγραφής Μπογδάνου

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που έτρεξαν το βράδυ της Τρίτης (5/10) και είχαν ως αποτέλεσμα την «έκρηξη» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και κατ' επέκταση τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, είχαν αφορμή την άγρια κόντρα που είχε ο τελευταίος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Δένδια, είχε να κάνει με την έντονη αντιπαράθεση του «γαλάζιου» (πρώην πλέον) βουλευτή, αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, είχε καλέσει τον υπουργό Εξωτερικών να αποδοκιμάσει το «παραλήρημα», όπως το χαρακτήρισε του κ. Μπογδάνου.

Μία από τις αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που προκάλεσε την οργισμένη και με εξαιρετικά αυστηρό ύφος αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών ήταν η εξής: «Εγώ θυμίζω και τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που λέει: είχαμε τρεις εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές και ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος είναι οι κομμουνιστές». Παράλληλα, χαρακτήρισε τον αντικομμουνισμό «δικαίωμα του φιλελευθερισμού» ενώ για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας είπε ότι «δεν θα μας αναγκάσει κανείς να λέμε Βόρεια Μακεδονία, είναι δικαίωμά μας να λέμε όποτε θέλουμε Κράτος των Σκοπίων».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. «Αυτά που έλεγαν οι χρυσαυγίτες λέτε εδώ μέσα. Δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο που εκπέμπετε σήμερα. Ανησυχείτε πολύ και κάποιος πρέπει να σας μαζέψει γιατί εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και άλλα, χειρότερα. “Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”».

«Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, με ναζιστικά, νεοναζιστικά, φασιστικά και ρατσιστικά μορφώματα. Τα έχω πολεμήσει, έχω παίξει ξύλο μαζί τους», απάντησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπογδάνου, σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA