Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και το θερμό επεισόδιο μοιάζει να είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Η γείτονα στήνει σκηνικό πολέμου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ με στόχο να παρεμποδίσει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed και για να επιβάλλει το δικό της status quo στην ανατολική Μεσόγειο με την παράλογη κι άκρως παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα». Οπως αποκαλύπτει το κυπριακό δίκτυο Sigmalive στην περιοχή βρίσκονταν τρία πολεμικά πλοία της Αγκυρας και δεν αφήνουν τίποτα να πλησιάσει.

Το Nautical Geo βρίσκεται πλέον αγκυροβολημένο ανοικτά του λιμανιού της Λάρνακας, ενώ στην περιοχή που μέχρι πρότινος εκτελούσε μελέτες για τον EastMed,  βρίσκονται τις τελευταίες ώρες δύο τουρκικές φρεγάτες και μία κορβέτα. Οπως λένε από την κυπριακή πλευρά, πρόκειται για κανονική πειρατεία, με την Τουρκία να επικαλείται παράτυπη Navtex που εξέδωσε για δήθεν ναυτικές ασκήσεις, στην περιοχή που θα εκτελούσε τις εργασίες του για τον αγωγό EastMed το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo, εκ μέρους της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, εντός της ελληνικής ΑΟΖ,  διεξάγεται από την Τετάρτη η άσκηση «Ευνομία» με τη συμμετοχή ναυτικών και εναέριων μέσων από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή ελληνικά και γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την περιοχή της τουρκικής Navtex.

https://www.youtube.com/watch?v=MhWGqmgf9oo

Καταλαβαίνει κανείς, ότι ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, που έλαβε χώρα στην Αγκυρα έγινε για τα... μάτια του κόσμου, διήρκησε μόλις 2 ώρες και παρά το καλό κλίμα που διαρρέεται ότι υπήρχε και το δείπνο που ακολούθησε με τις συναγρίδες, το κλίμα είναι τεταμένο και η ένταση κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα από τις προκλητικές ενέργειες των άσπονδων φίλων της απέναντι πλευράς του Αιγαίου...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA