Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εσωκομματικές διαδικασίες τείνουν, πάντοτε, να έχουν ως αποτέλεσμα και αλλαγές προσώπων. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στη ΝΔ, όπου υπάρχουν έντονες σκέψεις να γίνει ένα «λίφτινγκ» και στον εσωκομματικό μηχανισμό, με δεδομένο ότι το κόμμα από το 2022 θα μπει σε de facto κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας.

Το πρώτο ραντεβού, βεβαίως, που έχουν οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι είναι οι εκλογές στις 24/10 για την ανάδειξη των προεδρείων των Νομαρχιακών Οργανώσεων, των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος, αλλά και των αιρετών συνέδρων για το «γαλάζιο» συνέδριο που θα γίνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, τα μέλη της ΝΔ θα μπορούν να ψηφίσουν και από τον υπολογιστή τους, αν το επιθυμούν, πέρα από το να πάνε στην κάλπη.

Από εκεί και πέρα, όμως, και με το βλέμμα στο συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει είτε το πρώτο είτε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή και σε πρόσωπα της οδού Πειραιώς. Όπως πληροφορείται το Reader.gr, πάντως, υπάρχουν δύο προσεγγίσεις σε Μαξίμου και Πειραιώς. Με βάση την πρώτη γραμμή σκέψης, στο κόμμα πρέπει να επέλθει εκ νέου ένα φρεσκάρισμα σε πρόσωπα, στο πνεύμα της ανανέωσης που πρεσβεύει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Υπό αυτό το πρίσμα, ακούγεται έντονα για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ το όνομα του νυν προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης είναι 33 ετών και διατηρεί άριστες σχέσεις με το πρωθυπουργικό γραφείο, έχοντας πετύχει να κάνει την ΟΝΝΕΔ μια εξωστρεφή οργάνωση που δεν περιορίζεται μόνο σε αμιγώς κομματικές δράσεις. Σε αυτό το σενάριο, ο νυν γραμματέας Γιώργος Στεργίου, ο οποίος είχε κάνει καλή δουλειά στο Πρόγραμμα του κόμματος προεκλογικά, θα μπορούσε να μετακινηθεί σε θέση γενικού γραμματέως κάποιου υπουργείου.

Υπάρχει, βεβαίως, και η άλλη γραμμή που προτάσσει την ανάγκη να διατηρηθεί το σημερινό status quo στην Πειραιώς και να μην γίνουν αλλαγές, άρα ο κ. Στεργίου να μείνει στη θέση του. Μένει να φανεί πώς θα τοποθετηθεί ο κ. Μητσοτάκης σε αυτό το δίλημμα, με δεδομένη την πάγια προσέγγισή ότι οργανισμοί που δεν ανανεώνονται, φθίνουν.

Πάντως, σταθερός θα παραμείνει ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε και τα ηνία του ΕΒΕΑ, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη Στέλιος Κονταδάκης, ενώ την υψηλή εποπτεία έχει, όπως και σε πολλά άλλα, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA