Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μηταράκης: Επίθεση προπαγάνδας λαθροδιακινητών στην Ελλάδα επειδή φυλάσσει τα σύνορα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης διέψευσε κατηγορηματικά  καταγγελία εξαφάνισης μεταναστών στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη

Ο Νότης Μηταράκης (πηγή: Eurokinissi)
Ο Νότης Μηταράκης (πηγή: Eurokinissi)

Για ενορχηστρωμένη επίθεση προπαγάνδας κατά της χώρας μας από κυκλώματα λαθροδιακινητών, που χάνουν τεράστια ποσά λόγω της αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων, έκανε λόγο στη Βουλή ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη για καταγγελία «εξαφάνισης» μεταναστών στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, ο κ. Μηταράκης το διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας για fake news που διακινούνται από όσους χάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό στα αρχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι η είδηση για κατοίκους οι οποίοι προσέφεραν νερό και τροφή σε μετανάστες οι οποίοι έφτασαν με σκάφος στο Βασιλίτσι έπαιξε σε ΜΜΕ, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες οι μετανάστες μπήκαν σε αυτοκίνητα του λιμενικού και εξαφανίστηκαν. «Τι κάνετε ; Εκπαιδεύετε τα Σώματα Ασφαλείας να παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους;», τόνισε αιχμηρά ο κ. Αρσένης.

«Είναι αυτονόητο ότι δεν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Φέτος έχουμε πολύ αυξημένες ροές από Τουρκία προς Ιταλία.7.000 άτομα έφτασαν από τα τουρκικά παράλια προς Ιταλία. Η χώρα δέχεται ενορχηστρωμένη επίθεση για την προστασία των συνόρων της. Η μείωση ροών έχει στερήσει εκατοντάδες εκατομμύρια στη βιομηχανία λαθροδιακινητών. Η χώρα μας φυλάει τα σύνορα της και θα συνεχίσει να τα φυλάει», υπογράμμισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Νότης Μηταράκης #Κρίτων Αρσένης #Σύνορα #fake news

Best of Internet