Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο 10,1% ανέρχεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας ενώ το 33% θεωρεί πως η Αθήνα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά το Παρίσι στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική! 

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση Interview: Με 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Το 60% των πολιτών υπέρ της συμφωνίας με τη Γαλλία 

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της σε διψήφια διαφορά καθώς καταγράφει ποσοστό 35% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24,9%. Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Τρίτο παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4%. Στη βουλή φαίνεται να μπαίνει εκ νέου το ΜέΡΑ25 που καταγράφει ποσοστό της τάξης του 4,1%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός καθώς 37% απαντά ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ενώ 24% λέει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας 

Στο ερώτημα για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, το 64% τη βλέπει θετικά, το 24% αρνητικά, ενώ 12% απάντησε «δεν ξέρω – δεν απαντώ». Για το αν πρέπει η Ελλάδα να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη Σαχέλ στην Αφρική, το 43% λέει πως δεν πρέπει, το 33% συμφωνεί, ενώ «δεν ξέρω – δεν απαντώ» απάντησε το 24%. Για το αν η Γαλλία θα τηρήσει τη συμφωνία και θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα σε ενδεχόμενο επίθεσης από την Τουρκία το 32% απάντησε «μάλλον ναι», το 30% «σίγουρα ναι», το 13% «μάλλον όχι», το 11% «σίγουρα όχι» και το 14% «δεν ξέρω – δεν απαντώ».

Σύγκρουση με την Τουρκία 

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι πολίτες παρουσιάζονται διχασμένοι καθώς το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

Οικονομια 

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, 68% απαντά «δύσκολα», 13% λέει ότι «δεν θα μπορέσει» και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα». Επιπλέον, 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά, αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 11 έως τις 16 Οκτωβρίου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA