Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν αναφορικά με την περίθαλψη των μεταναστών κλήθηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις απόψεις που είχε εκφράσει, υπερασπιζόμενος τον πατέρα του, ενώ μίλησε και για το πολιτικό του προφίλ.

Ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε: «Έχω πει εδώ και 10 χρόνια ότι διαφωνώ διαχρονικά με τις απόψεις περί άρνησης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και άρνησης του δημοκρατικού πολιτεύματος». Ερωτώμενος για το πολιτικό προφίλ που «χτίζει», ξεκαθάρισε πως: «χτίζεται διαχρονικά. Εγώ θέλω να κριθώ για τις πολιτικές μου και πιστεύω ότι, μέσα από τις θέσεις ευθύνης, μου δίνεται η δυνατότητα να δείξω και το πολιτικό προφίλ, το οποίο έχω. Είμαι υπουργός Υγείας όλων των Ελλήνων. Κάποιοι -που ενδεχομένως έχουν μια άποψη για εμένα στηριζόμενοι και σε δικές μου δηλώσεις, αλλά κυρίως σε ένα στερεότυπο του επωνύμου, το οποίο φέρω- θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν όχι γιατί θα έχει αλλάξει κάτι, αλλά γιατί θα μου έχει δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσω τις πολιτικές, τις οποίες πιστεύω και έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο».

Παράλληλα, κλήθηκε να σχολιάσει πως παρότι παλιότερα είχε κάνει δηλώσεις με τις οποίες έλεγε στους μετανάστες ότι δεν θα μπορούν να επισκεφθούν ούτε τα νοσοκομεία, πλέον έχει δώσει εντολή να μην διωχθούν οι άνθρωποι αυτοί, όταν πάνε να εμβολιαστούν, ακόμη και αν δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής. «Πιστεύω στην σκληρή μεταναστευτική πολιτική, αλλά οπωσδήποτε τότε ήταν μια λανθασμένη δήλωση, που δεν με εξέφραζε ούτε τη στιγμή που την έκανα. Αλλά εγώ δεν είμαι πολιτικός που θα γυρίσω να πω ποτέ ότι παρεξηγήθηκε κάτι που είπα». Οταν ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει γι' αυτή του τη δήλωση, παραδέχθηκε: «Βεβαίως. Παραμένω οπαδός μιας ελεγχόμενης μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά είναι τελείως λανθασμένη η θέση που είχα εκφράσει τότε, στην οποία συνδυαζόταν η ελεγχόμενη μεταναστευτική πολιτική με πολιτικές που μπορεί να οδηγούν σε εξαθλίωση ανθρώπων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA