Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η Αθήνα απαντά στην Αγκυρα: «Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις και οι απειλές σας»

«Η χώρα μας θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» αναφέρει το ΥΠΕΞ

Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

Οι απαράδεκτες απειλές που εκτόξευσε (και) χθες η Τουρκία προς την Ελλάδα, δεν έμειναν αναπάντητες με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να προειδοποιεί και να καλεί σε αυστηρούς τόνους την Αγκυρα να συνετιστεί και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και τους διεθνείς κανόνες.

Παράλληλα, η ελληνική πλευρά προειδοποιεί πως θα παρέμβει προκειμένου να εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Λευκωσίας για γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι μία χώρα, η οποία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματα της, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτοξεύει απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις και απειλές, παράλληλα μας κατηγορεί ότι αποσταθεροποιούμε την Ανατολική Μεσόγειο.

Η χώρα μας θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ως πυξίδα το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τουρκία #Υπουργείο Εξωτερικών #Ανατολική Μεσόγειος #ΑΟΖ #Κύπρος

Best of Internet