Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αφγανιστάν: Στην Αθήνα μέσω Τιφλίδας 367 Αφγανοί πολίτες

Άφιξη 367 Αφγανών πολιτών στην Αθήνα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα να παράσχει ανθρωπιστική στήριξη στου πολίτες του Αφγανιστάν που κινδυνεύουν - Αναμένεται, εντός των επόμενων ωρών, ακόμη μία πτήση με 98 άτομα

Φωτογραφία αρχείου (Πηγή: Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Πηγή: Eurokinissi)

Στην Αθήνα έφτασαν σήμερα, μέσω Τιφλίδας, 269 υπήκοοι Αφγανιστάν - στην πλειονότητά τους δικαστικοί - στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα και τα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ να παρέχουν ανθρωπιστική στήριξη στους πολίτες του Αφγανιστάν που κινδυνεύουν.

Αναμένεται, εντός των επόμενων ωρών, ακόμη μία πτήση με 98 άτομα. Και οι 367 Αφγανοί πολίτες έρχονται στην Ελλάδα για προσωρινή φιλοξενία. Την πτήση υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Ιωάννης Σφυράκης και η Διευθύντρια της Υπηρεσία Ασύλου κ. Ευαγγελία Κτιστάκη.

Και οι 269 Αφγανοί πολίτες κατά την άφιξή τους, υποβλήθηκαν σε rapid test, καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν σε καταλύματα.

Η μεταφορά στα διαμερίσματα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ΔΟΜ, ενώ η ασφαλής μετάβασή τους πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Αφγανιστάν #Ευρωπαϊκή Ένωση #Πρόσφυγες

Best of Internet